Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 7 december 2020

gepost 2 years ago, op maandag, 7 december 2020 door Crew

Pieter De Crem (CD&V) is terug als voltijds burgemeester van Aalter. Van nu tot 2025 wordt een versnelling hoger geschakeld, met maar liefst 58 miljoen euro investeringen in nieuwe projecten. Er komt een nieuw politiegebouw naast het gemeentehuis van Aalter, en het gemeentehuis zelf krijgt ook een extra verdieping. Voor elk van de acht dorpen zijn er investeringen. “Goed voor een investering van 2.000 euro per inwoner van Aalter.

--------------------

Het bleef vrij rustig tijdens het eerste koopweekend in Brugge. Nu het kerstshoppen weer kan beginnen, had de stad dan ook voorzorgen genomen. Een netwerk van zestien camera’s houdt de centrumstraten in Brugge in de gaten. Die worden vanuit het Politiehuis continu bekeken. Als het te druk zou worden, kan er ingegrepen worden.

Met behulp van pijlen werd aangeduid waar de shoppers konden wandelen. Covid-coaches en agenten hielden de drukte in de gaten, maar moesten niet of nauwelijks tussenbeide komen in Brugge.

----------------------

Aannemer Mevaco heeft op het terrein van streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo twee obussen gevonden. De ontmijningsdienst kwam langs. Vorige week maandag zijn de graafwerken gestart voor de bouw van het paviljoen voor Timanti, de dagbehandeling kinder- en jeugdpsychiatrie van AZ Alma. Die werken gebeuren op het terrein achter de helihaven, en moesten door de vondst van de obussen even stilgelegd worden.

---------------

De Gezinsbond en Natuurpunt Aalter willen een nieuw geboortebos aanplanten in Aalter. Er wordt gekozen voor het vroegere terrein van de Oogstfeesten in het Hageland. Jonge ouders die zelf boompjes planten? Dat kan dit jaar niet door corona. Maar het geboortebos komt er wel degelijk. Voor de eerste keer ook voor kinderen uit Knesselare en Ursel. De namen van alle kinderen, die uiterlijk op 15 december ingeschreven zijn, komen begin volgend jaar op een geboortebord aan het nieuwe bos.

------------------

Burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld) van Maldegem roept zijn collega-politici op om de bedrijfsbelasting in de gemeente en provincie af te schaffen. “Ondernemers zorgen voor dynamiek en gemeenschapsgevoel. Ze zijn van onschatbare waarde. Dan ga je lokale slagers, krantenwinkels, of pakweg frituren toch niet extra belasten?”, vindt de burgemeester van Maldegem.

------------------

Aalter gaat de komende jaren fors investeren in de verbetering van de wegen en de voetpaden. Er wordt vijf jaar lang telkens minstens 750.000 euro aan de kant gezet. Die 750.000 euro per jaar staat dan nog eens los van de grote projecten waar de gemeente Aalter wegen met nieuwe rioleringen zal aanpakken.

----------------------------

De toestand van de 30-jarige fietsster, die vorige week woensdagnamiddag gegrepen werd door een vrachtwagen toen die vanuit de Stationsstraat het Krüger-winkelcentrum wilde oprijden, is stabiel. Om dergelijke tragische ongevallen in de toekomst te vermijden, ondernam burgemeester Luc Vandevelde al enkele stappen. Hij heeft de verantwoordelijke van het Krüger-winkelcentrum én de korpschef gebeld om afspraken te maken rond de toelevering van de daar gevestigde winkels. Het wijzigen van de leveringsmomenten in het winkelcentrum kan helpen om dergelijke tragische ongevallen in de toekomst zo veel mogelijk te vermijden.

-------------------

De Memorial Bjorg Lambrecht wordt volgend jaar een interclub voor beloften. Een datum werd reeds geprikt: zondag 29 augustus 2021. Als het van vader Kurt Lambrecht afhangt wordt de belofteninterclub een jarenlange blijver. De streep van de Memorial Bjorg Lambrecht zal langs de Maldegemseweg worden getrokken. Het wordt een interclub op een plaatselijk parcours. De omloop van de interclub zal ongeveer dertien kilometer lang zijn. Volledig op het grondgebied van Knesselare.

---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws