Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 4 mei 2020

gepost 7 months ago, op maandag, 4 mei 2020 door Crew

Aalter stelt vanaf vandaag op deze 4de mei 30.000 gratis chirurgische mondmaskers ter beschikking. Dat komt neer op één voor elke inwoner.

In zowat elke gemeente in het Meetjesland was er al nieuws over gratis mondmaskers. Nu lanceert ook minister en titelvoerend burgemeester Pieter De Crem de acti. Aalter ondersteunt ook verenigingen die mondmaskers willen maken, met een vergoeding van anderhalve euro per stuk. Aalter heeft ook al 30.000 wasbare en herbruikbare mondmaskers besteld, die vanaf 15 mei beschikbaar zullen zijn.

----------------------

Clarisse Van Watermeulen uit Sint-Maria-Aalter is overleden. Vorige zomer vierde ze nog haar 100ste verjaardag. Clarisse en haar familie maakten toen een ritje met oldtimers door het dorp. Clarisse is geen coronaslachtoffer, maar door de huidige crisis moet de uitvaart van de eeuwelinge wel in beperkte kring gebeuren.

-----------------

Vanaf morgen 5 mei zal je op het recyclagepark van Eeklo opnieuw terecht kunnen met je afgedankt elektronisch en elektrisch afval.

Asbest, textiel en batterijen worden momenteel nog niet ingezameld op het recyclagepark van Eeklo. Ook de inzameling van Klein Gevaarlijk Afval (KGA) wordt nog even uitgesteld. Om de drukte op het recyclagepark te beperken, wordt gevraagd aan de bezoekers om het afval zoveel mogelijk al thuis te sorteren. Dan gaat het vlotter in het recyclagepark zelf. Volg de wachtrij live op via de website www.eeklo.be/recyclagepark.

-------------------------

Tom Dice uit Eeklo en zijn vriendin Kato staan vanavond centraal in een nieuwe aflevering van ‘Liefde voor Muziek’ op VTM.

Eén miljoen Vlamingen volgen elke week de avonturen van Tom Dice en Kato Callebaut van The Starlings. Zij maken zich nu klaar voor een avond vol muzikale cadeautjes. Gene Thomas neemt de klepper ‘Me and My Guitar’ onder handen. Regi doet het met ‘Il Nous Faut’ van Tom. Karen Damen kiest voor ‘The Joker’, de eerste single van Kato. Om de avond in stijl af te sluiten, kruipen Tom en Kato zelf achter de piano en gitaar voor ‘Dancing in The Dark’ van Bruce Springsteen.

-----------------

Na bijna twee maanden van geschrapte consultaties en ingrepen wil AZ Alma de gewone werking met mondjesmaat heropstarten. Week per week zal het ziekenhuis evalueren hoe de activiteiten verder zullen uitbreiden. Bezoek aan patiënten is tot nader order nog altijd niet toegestaan. Behalve op materniteit, pediatrie en bij palliatieve patiënten: daar zijn uitzonderingen mogelijk. Alle info staat op www.azalma.be.

------------------------------------

Maldegem wil een werkgroep samenstellen voor coronamaatregelen. Alle politieke partijen zijn daarin vertegenwoordigd. Er zal in Maldegem een werkgroep opgestart worden, waarin de verschillende steunmaatregelen besproken kunnen worden. Ook de oppositie in Maldegem zal hun steentje bijdragen, en suggesties doen of steunen.

----------------------

Zowel in Lievegem als Maldegem wordt onderzocht of een drive-inbioscoop deze zomer een veilig alternatief kan worden voor de geschrapte feesten, festivals en kermissen. Maldegem en Lievegem zouden dit aanbieden als een mogelijk alternatief. Er zijn daarvoor gesprekken aan de gang met Kinepolis.

--------------------------

Onder impuls van drie gemotiveerde Cerclefans loopt er op dit moment een online crowdfunding ten voordele van de Brugse zorgsector in de strijd tegen het coronavirus. Met het geld willen de initiatiefnemers attenties voorzien voor personeelsleden én bewoners van de Brugse ziekenhuizen en woonzorgcentra.

De actie mist zijn effect niet: na enkele dagen staat de teller al op meer dan 1.600 euro. De crowdfunding loopt nog tot en met 9 mei.

------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws