Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 28 september 2020

gepost 3 years ago, op maandag, 28 september 2020 door Crew

Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Aalter minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 14. Omdat Aalter meer dan 30 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 2. Als het aantal gevallen zou stijgen tot boven de 50, zal de gemeente terechtkomen in het volgende alarm niveau.

------------

Nu evenementen in Eeklo vanaf 1 oktober weer toegestaan zijn, is het afwachten wat er dit najaar en de komende winter nog zal georganiseerd worden.

Het eerste weekend van oktober staan normaal de Kaaifeesten gepland, maar die zijn al maanden geleden geschrapt. Burgemeester Luc Vandevelde (SMS) laat alvast weten dat Eeklo er alles zal aan doen om de intocht van Sinterklaas dit jaar te laten doorgaan. Er wordt gezocht naar een coronaproof model in het centrum. Voor de Ethias Cross in Eeklo is er nog geen zekerheid.

--------------

Normaal had afgelopen weekend Kookeet - de hoogmis van de Brugse gastronomie - moeten plaatsvinden, maar dat was buiten corona gerekend. Bij enkele restaurants in Brugge kan je, vanaf vandaag vier weekends lang heerlijke gerechtjes op restaurant bestellen. De deelnemende chefs voor het thema ‘herfst’ vind je op de website van Kookeet.

----------------

Het dorp Kleit bij Maldegem krijgt een nieuwe ontmoetingszaal. De zaal komt op de plaats waar de huidige Sint-Vincentiuskring gelegen is. Het project wordt een van de twaalf werken die het nieuwe gemeentebestuur van Maldegem wil realiseren. “De zaal draagt veel herinneringen met zich mee, maar ze is oud en uitgeleefd. Kleit krijgt daarom een nieuwe ontmoetingsplaats.

--------------

De kinderen van de school Kruipuit in Adegem hebben bijna 1000 euro bij elkaar gelopen voor het goede doel.

De kinderen liepen in hun klasbubbel op de schoolweide. De kleutertjes stapten elk een ronde. “De rondjes van alle leerlingen en leerkrachten werden opgeteld en samen liep de school 126 kilometer. De actie werd gehouden ten voordele van Think Pink en de strijd tegen borstkanker.

--------------

In Brugge zijn er op één dag 10 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 12. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 117 gevallen. Omdat Brugge meer dan 50 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 3. Als het aantal gevallen zou stijgen tot boven de 100, zal de stad terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau.

--------------

Na overleg tussen de gemeente Beernem en De Lijn komen er extra busritten tijdens spitsuren op schooldagen. Vanaf 1 oktober zullen er daarom extra ritten ingezet worden op schooldagen op Lijn 63 tussen Knesselare en ’t Zand in Brugge en omgekeerd. Op woensdag is dat ook het geval. Volgens De Lijn is het uiteraard wel belangrijk dat de scholieren zich voldoende verspreiden over de bussen en niet allemaal op dezelfde bus willen zitten. Ze rekenen hier dan ook op het verantwoordelijkheidsgevoel en gezond verstand van de scholieren.

-----------------

De aula van Uitvaart Van Parijs in de Stationsstraat in Aalter heeft aan de achterkant nu een rust- en ontmoetingsplaats in openlucht.

De nieuwe openluchtruimte kan gebruikt worden door families die de begroeting na een plechtigheid liever buiten doen. De ontmoetingsplaats kan door de familie ook voor de plechtigheid gebruikt worden om te verzamelen.

-----------------

Eeklo lanceert op vandaag het nieuwe digitaal platform Herbakker TV. Zo kun je ook thuis van cultuur proeven. Het CC breidt zijn werking uit door naast de voorstellingen nu ook een digitaal platform te lanceren. Met Herbakker TV kan het publiek vanuit zijn zetel thuis genieten van beeldfragmenten. Herbakker TV zendt onder andere miniconcerten van Meetjeslandse bands uit, maar ook backstage interviews met artiesten en fragmenten uit nieuwe theatervoorstellingen.

----------------

Er is vanaf vandaag een tijdelijke regeling van eenrichtingsverkeer ingevoerd in de Leemweg in Sint-Laureins. Een aannemer voert werken uit aan het fietspad in de Leemweg. Dat gebeurt vanaf de rotonde tot in de richting Eeklo. Door deze werken is er maar één rijstrook toegankelijk en geldt er een lokale omleiding. De werken zullen ongeveer een maand duren.

---------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws