Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 28 juni 2021

gepost 3 years ago, op maandag, 28 juni 2021 door Crew

De vier vaccinatiecentra voor de inwoners van het Meetjesland hebben de kaap van 150.000 vaccins gehaald. Er er zijn mensen die hun eerste prik gaan halen, maar niet komen opdagen voor hun tweede prik. In de vier centra hebben zo nu al 560 mensen hun tweede prik gemist. Deze mensen kunnen contact opnemen met het vaccinatiecentrum om een inhaalvaccin af te spreken. Door de opmars van de Deltavariant stijgt het belang van een volledige vaccinatie.

-------------------------

Werknemers van Ontex Eeklo hebben vrijdag spontaan het werk stilgelegd. Toen de onderhandelingen tussen de directie en de vakbonden op een sisser dreigden af te lopen, verlieten de vakbonden de onderhandelingstafel en legde het personeel het werk neer. Minstens 45 jobs zouden op de helling staan. Het bedrijf communiceerde in maart reeds bij de werknemers een prognose dat het aantal lijnen geleidelijk zou worden afgebouwd.

--------------------

In de Smedenstraat in Brugge kwamen er tientallen oldtimers samen voor een rondrit van 100 kilometer. Het initiatief kon op heel wat bijval rekenen. Niet alleen de chauffeurs van de wagens waren enthousiast, vooral voor de voorbijgangers was het genieten. Zij konden een 40-tal oldtimers van dichtbij bewonderen en een praatje slaan met de eigenaars. De meest opvallende wagen was een Salmson uit 1928.

-----------------

Afgelopen weekend landde het ‘Kinepolis on Tour-circus’ in Maldegem. Elf dagen lang kan je er in een prachtig decor gaan genieten van de betere kaskrakers. Criticasters vinden de 70.000 euro die de gemeente Maldegem voor het evenement neertelt van het goede te veel, anderen vinden het dan weer de beste citymarketing in jaren.

----------------

De gemeente Beernem bekijkt of er mogelijk sprake is van PFOS-vervuiling op de terreinen van het militair oefencomplex op het domein Ryckevelde. Daar vinden militaire blusoefeningen plaats. De gemeentelijke milieudienst is deze informatie momenteel aan het oplijsten zodat de Vlaamse overheid zo snel mogelijk een bodemonderzoek kan uitvoeren.

---------------

Twee mannen zijn vrijdagmiddag voor de correctionele rechtbank in Gent verschenen nadat ze in mei een loods in Boelare bij Eeklo in de as hadden gelegd met hulp van brandversnellers. Het duo kon worden geïdentificeerd aan de hand van camerabeelden.

--------------

Vliegclub Ursel heeft afgelopen weekend haar vernieuwd clublokaal op het militair vliegveld van Ursel feestelijk geopend. De verbouwingen op het vliegveld van Ursel (Aalter) zijn al een tijdje achter de rug, door corona werd de opening telkens uitgesteld. Maar zaterdagavond kwamen burgemeester Pieter De Crem, voorzitter Jo van de Woestyne, kolonel Jo Heylens en de militaire Provinciecommandant kolonel Herman Hendrickx het vernieuwde clublokaal van Vliegclub Ursel alsnog plechtig openen.

--------------------------

Brugge is met de Strandfietsroute een nieuwe recreatieve route rijker. Als fietser geraak je zo comfortabel van Brugge naar Zeebrugge en terug. Een route van 14 kilometer met zoveel mogelijk comfortabele fietspaden en zo min mogelijk conflicten met wagens. De komende dagen worden de laatste borden geplaatst. De start van de route is aan de Krakeleweg in Brugge, waar ter hoogte van de oude spoorwegbedding het eerste bord staat.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws