Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 26 juli 2021

gepost 3 years ago, op zondag, 25 juli 2021 door Crew

Tientallen buurtbewoners van het groene gebied vlak naast het natuurgebied Assebroekse Meersen in Brugge , zijn nog maar eens in actie geschoten om het geplande bouwproject daar tegen te houden. De overstromingen in het zuiden en oosten van het land bewijzen volgens hen dat het project er niet mag komen. De bewoners krijgen alvast de steun van Groen en N-VA Brugge en ook de vzw Bescherm Bomen en Natuur. Ze rekenen ook op steun van Vlaanderen.

----------------

De woningprijzen in West-Vlaanderen blijven stijgen. Tijdens de eerste helft van het jaar stegen de huizenprijzen met 2,6% ten opzichte van vorig jaar en die van appartementen met 3,1%. In West-Vlaanderen is de stijging van 2,6% wel het kleinst vergeleken met de andere Vlaams provincies. Die prijsstijging is voor een groot deel te verklaren door de grote hoeveelheid kopers die actief zijn op de vastgoedmarkt.

-------------

De uitvaart van ereschepen Robert Verhelst uit Aalter zal gehouden worden op dinsdag 27 juli, maar door corona nog altijd in beperkte kring. Hij zat 33 jaar in de gemeentepolitiek, voor de toenmalige CVP in Aalter. Hij kwam in 1965 in de gemeenteraad, en stopte in 1998 als eerste schepen. Hij heeft altijd onder ereburgemeester Jan De Crem gewerkt.

---------------

Het Stoomcentrum Maldegem-Eeklo organiseert deze week een zomerkamp voor jongeren, die dromen van treinen en alles wat over rails bolt. Stoomtrein Maldegem-Eeklo, de NMBS en andere spoorwegoperatoren slaan de handen in elkaar om jonge spoorwegliefhebbers een unieke zomerervaring aan te bieden. Nog tot 30 juli organiseert Stoomtrein Maldegem-Eeklo een Train Mania.

---------------------------

Provincie West-Vlaanderen en Westtoer schenken 110.000 euro voor de getroffen gebieden die te kampen hadden met overstromingen. Deze bijdrage zal overgemaakt worden aan de Fédération touristique du Luxembourg belge. Op deze manier toont West-Vlaanderen zich solidair met de getroffen streek.

-----------------------

Aalter keurde de rioleringswerken en de herinrichting van de Pontweg goed. De inwoners van de Pontweg, een wijk aan de Brugstraat in Aalter, wachten al jaren op een nieuwe straat. De Pontweg krijgt een hedendaagse look met veel groen en speelse elementen. De voorbereidende werken zullen nog na de zomer starten, zodat de effectieve werken in 2022 dan kunnen uitgevoerd worden.

------------------

De stad Tielt stelt vast dat er alweer heel wat bloemen getrokken werden uit bakken op de Markt van Tielt. Ook (halflege) bierbekers, sigarettenpeuken en glazen ontsieren iets te nadrukkelijk de bloembakken op de Markt. Het stadsbestuur roept zijn burgers op om aangifte te doen bij de politie mocht je iets gezien hebben van het vandalisme.

-------------------

De stad Eeklo verkoopt het gebouw van de oude kinderopvang in de Meibloemstraat. De instelprijs is 200.000 euro. De buitenschoolse kinderopvang Meibloem in de Meibloemstraat 10 in Eeklo staat leeg sinds de verhuis van de buitenschoolse kinderopvang naar de verbouwde Sint-Jozefskerk. Het verkochte gebouw zal moeten gebruikt worden voor sociale doeleinden, ten dienste van de nabije omgeving.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws