Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 26 april 2021

gepost 1 year ago, op zondag, 25 april 2021 door Crew

Politie Meetjesland Centrum controleerde samen met de sociale inspectie op zaterdagavond dertien maaltijdkoeriers. Zo bleek één bestuurder onder invloed te rijden van cannabis en cocaïne. Voor een koerier werd een onmiddellijke inning opgesteld wegens het niet dragen van de verplichte veiligheidsgordel.

----------------

Het overlegcomité besliste om vanaf vandaag de niet-medische contactberoepen, terug te openen. Bij coifure Verheye in Aalter zijn ze er helemaal klaar voor: **** Je hoorde Jeanine van Coifure Verheye uit de Brouwerijstraat in Aalter over de heropening na de opgelegde sluiting als coronamaatregel.

----------------------

De werkmannen van ‘Aalter Proper’ zijn ingeschakeld als fotomodel in een nieuwe campagne om de Aalternaar warm te maken geen zwerfvuil achter te laten in de straten. Tien werkmannen van het team ‘Aalter Proper’ staan elke dag paraat om de straten, bermen en pleintjes in de acht dorpen van Aalter proper te houden. Wie nu nog betrapt wordt op sluikstorten, krijgt meteen een GAS-boete. Die kan oplopen tot 125 euro, en bij herhaling zelfs tot een uitnodiging voor de rechtbank.

--------------------

De gemeenten Beernem en Oostkamp stellen zes gratis deelfietsen ter beschikking voor wie vanaf het station van Oostkamp naar vaccinatiecentrum De Valkaart wil fietsen. Beernem en Oostkamp moedigen hun inwoners aan om de verplaatsing vlot en duurzaam te maken. De vaccinaties komen op kruissnelheid en ook de inwoners jonger dan 65 jaar komen binnenkort aan bod.

------------------------

In de vier Meetjeslandse vaccinatiecentra zijn ondertussen al 35.000 vaccins toegediend. Dat blijkt uit de meest recente cijfers. Daarmee heeft over het hele Meetjesland 78 procent van de 65-plussers ondertussen zijn eerste prik gekregen. De algemene vaccinatiegraad komt in alle gemeenten nu al boven de dertig procent. Deze week krijgen de vier centra samen 5.500 vaccins. In de eerste week van mei wordt dat meer dan verdubbeld, naar 12.000 vaccins voor de vier vaccinatiecentra.

---------------

De Brugse politie gaat extra patrouilleren op plaatsen waar jongeren geregeld samentroepen. Dat gebeurt na een reeks vechtpartijen waarbij minderjarigen betrokken waren. Zij kregen huisarrest van de jeugdrechter en moeten onder andere gemeenschapsdienst uitvoeren. Ondertussen blijken al meerdere gevallen van afpersing aan het station gemeld. Ook in dat dossier is een minderjarige opgepakt. Eind vorige week werd Brugge opgeschrikt door twee vechtpartijen in enkele dagen tijd.

----------

Politiezone Meetjesland Centrum heeft een controle uitgevoerd op illegaal vissen. Zowel in het Krekengebied in Sint-Laureins als Vrombautsput in Eeklo gelden namelijk strenge regels. Daarbij werden in totaal elf vissers gecontroleerd en tegelijk geen enkele overtredingen vastgesteld. De controles werden enthousiast onthaald door de aanwezige vissers. Volgens omstaanders wordt er toch nog veel gevist zonder visverlof, of vissen gevangen die worden meegenomen naar huis.

---------------------

Vanaf nu kan je in het Sociaal Huis van Maldegem ook terecht voor psychologische hulp. Een maatregel om de coronacrisis door te komen. Een consultatie kost 50 euro, maar je ontvangt een terugbetaling van de mutualiteit. Wie in het bezit is van een UitPas Maldegem met kansentarief, betaalt slechts 5 euro. Meer informatie vind je op www.maldegem.be/psychologischehulp.

------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws