Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 25 november 2019

gepost 6 months ago, op maandag, 25 november 2019 door Wim Van Geert

De werken in de Middelweg in Aalter-Brug zijn na bijna drie maanden achter de rug. Het verkeer vanuit Eeklo richting Aalter kan gewoon weer door.

Eind augustus zijn de werken er gestart. Wie van Eeklo kwam, moest omrijden en een grote omweg maken, maar dat is vanaf nu verleden tijd. Verkeer vanuit de richting Eeklo kan nu weer gewoon op de N499 rechtdoor naar Aalter.

--------------------

Tijdens de veldtoertocht van WTC Tielt Sportief moest een deelnemer zaterdag de strijd staken toen zijn ingebouwde defi-bril-lator hem plots een schok gaf. Die redde hem mogelijk het leven. Gisteren moesten ook de Tieltse brandweerlui de baan op om de Stokerijstraat in Tielt te reinigen. Die was erg bevuild met modder, afkomstig van de mountainbikers.

-------------------

Na meer dan 120 jaar sluit café Het Groene Woud langs de Natiënlaan in Damme definitief de deuren. Zo verdwijnt meteen het laatste café in Sint-Rita bij Damme. Je hoort uitbaatster Viviane Debbaut die uitlegt waarom het café sluit.

******

Je hoorte Viviane Debbaut die duidelijk al plannen heeft gemaakt, nu haar Café langs de Natiënlaan in Damme door onteigening de deuren moet sluiten.

--------------------------------

Langs de Brugse reien en op de Burg hebben honderden kinderen gisteren Sinterklaas toegezwaaid. De intrede van de Sint is een echt feest in Brugge, waar de kindervriend op een bootje gezet werd aan het Grootseminarie. Van daaruit ging het via een kleurrijk parcours richting de Vismarkt, waar de Sint uitstapte en ontvangen werd in het stadhuis.

-------------------------

De bouw van een nieuwe brandweerkazerne op de grens van Eeklo met Waarschoot lijkt voorlopig van tafel geveegd. Deze legislatuur wordt alvast geen geld voorzien voor de bouw van een nieuwe kazerne voor de hulppost Eeklo, wat betekent dat er pas in de periode tussen 2025 en 2030 een nieuwbouw kan komen.

------------------

Zaterdagnacht werden in Tielt terug sierbloemen op straat gegooid. Het vandalisme is het werk van feestvierders en moeilijk aan te pakken.

Als het al onderzocht wordt, is de kans klein dat de politie kan achterhalen wie verantwoordelijk is voor het vandalisme. Er hangen aan het stadhuis wel enkele bewakingscamera’s, maar die zijn al van een ouder type en leveren minder duidelijke beelden af dan de nieuwste generaties bewakingscamera’s.

----------------------

De uitbaters van restaurant Berkenhof in Pittem moesten vrijdag noodgedwongen de deuren sluiten. Een tractor reed er een groot gat in de gevel. Je hoort uitbaatster Els Callewaert van het Berkenhof in Pittem hoe de situatie er nu is.

**************

Aldus Els Callewaert over een tractor die uitweek voor een vuilniswagen en zo inreed in hun restaurant in Pittem.

----------------------------

Vanaf 1 december zal je geen whatsapp bericht meer kunnen sturen naar de gemeente Evergem. WhatsApp dwingt Evergem om te stoppen met het particulier gebruik van het kanaal. Stopt de gemeente niet dan krijgen ze een fikse geldboete.

Je kan de gemeente wel nog online bereiken via Messenger, via de livechat op de gemeentelijke website en ook via www.evergem.be/meldpunt.

-------------------------

Het muziekfestival Jazzenede in Assenede krijgt in 2020 geen nieuwe editie. Muziekliefhebbers zullen wel nog terecht kunnen in Club28 voor leuke concerten. De organisatoren willen al hun aandacht daar nu leggen.

-------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws