Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws maandag 23 december 2019

gepost 4 years ago, op maandag, 23 december 2019 door Wim Van Geert

De politie heeft de derde verdachte opgepakt van een gewapende overval op een apotheek in Dudzele, bij Brugge. Het gaat om drie minderjarigen die ook worden verdacht van een overal twee dagen eerder. “Ze zullen voorgeleid worden bij de jeugdrechter”, laat het parket weten.

---------------------

De gemeenteraad van Ruiselede boog zich over de meerjarenplanning. Oppositiepartij Respect is tevreden dat er stevig geïnvesteerd wordt, maar vroeg zich tegelijk wel af of de cultuurzaal van vijf miljoen euro niet wat ruim gebudgetteerd was. De zitting duurde amper drie kwartier.

De partij Respect merkte verder op dat er opmerkelijk veel geïnvesteerd wordt in Doomkerke, met de dorpskernvernieuwing en de ondersteuning van de nieuwbouwplannen van De Linde. Verder vindt partij Respect in Ruiselede het jammer dat er voor Kruiskerke niets in staat. Nochtans is de nood aan een nieuw zaaltje in Kruiskerke hoog.

------------------

Vorige maand drong de gemeente Wingene bij de ministers aan op extra financiële steun voor pluimveehouders die proactief hadden ingegrepen bij een uitbraak van het H3N1-virus. Op initiatief van minister van landbouw Hilde Crevits besloot de Vlaamse regering vrijdag om 1,7 miljoen euro extra uit te trekken, bovenop de eerder aangekondigde 2,5 miljoen euro.

----------------------

Dentergem, Meulebeke, Pittem, Ruiselede, Tielt en Wingene krijgen een meerjarige subsidie van 898.560 euro om hun woonbeleid verder uit te bouwen en om nog meer samen te werken. Alles samen krijgen 255 Vlaamse steden en gemeenten een subsidie van bijna 49 miljoen euro van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA).Met het geld wil Vlaanderen gemeentes stimuleren om te investeren in een kwalitatief woonaanbod.

---------------------

De lokale politie Damme/Knokke-Heist rolt haar cameranetwerk verder uit met de aankoop van een verplaatsbare 360-gradencamera. In 2017 kocht het politieteam al een eerste verplaatsbare bewakingscamera aan.

“Het cameranetwerk is enorm waardevol bij de uitoefening van ons politiewerk”, zegt korpschef Steve Desmet. “Een verplaatsbare camera kunnen we gericht inzetten bij de aanpak van overlast en criminaliteit aldus korpschef Steve Desmet van de lokale politie Damme/Knokke-Heist.

---------------------

Op voorstel van Vlaams minister van Innovatie, Economie en Landbouw Hilde Crevits (CD&V) kent de Vlaamse regering 1 miljoen euro toe aan het bedrijf CNH Industrial in Zedelgem. De middelen zijn bedoeld voor de opleiding van het personeel in het kader van de productie van een nieuwe balenpers. Bedrijven die innoverende producten ontwikkelen en hun personeel daarvoor opleiden, kunnen steun vragen aan de Vlaamse regering. De middelen die minister Crevits nu toekent zullen voor de opleiding van medewerkers worden gebruikt.

------------------

De gemeente Oostkamp investeert de komende zes jaar 41,3 miljoen euro. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenplanning die werd voorgesteld aan de gemeenteraad. Prioriteiten zijn onder meer het nieuwe masterplan voor het centrum, een nieuw rusthuis in Ruddervoorde en betere fietspaden.

---------------------

Aalter moet het twee weken zonder wekelijkse markt stellen. Vanaf 8 januari verhuist de marktdag weer naar het volle centrum. Kerstdag en Nieuwjaar vallen dit jaar op een woensdag, dus daarom is het nu twee weken geen markt in Aalter”, zegt bevoegd schepen Dirk De Smul. Er worden iets minder kramen op de Markt zelf gezet, zodat de horeca daar tijdens de zomermaanden meer ruimte heeft voor terrassen en gezelligheid.

---------------------

Zaterdag 4 januari 2020 trakteert de stad Eeklo op een gratis nieuwjaarsreceptie.

Dat is ook de eerste dag van de wintersolden, dus een perfecte afsluiter van een dagje shoppen in Eeklo. Uit alle wensballen die op 20 december in de grote kerstboom werden gehangen, wordt op de nieuwjaarsreceptie ook de winnaar van de ballonvlucht getrokken.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws