Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 21 september 2020

gepost 4 years ago, op maandag, 21 september 2020 door Crew

De onderdoorgang onder de sporen ter hoogte van het station van Aalter is na maanden werken weer open voor gebruikers.

Pendelaars uit het centrum kunnen vanaf nu weer vlot aan de sporen en aan het station geraken. De voorbije maanden moest je omwandelen langs de kleine voetgangerstunnel aan Adagio. Voor de pendelaars uit het centrum die met de trein pendelen betekent dit enkele minuten tijdwinst.

--------------

Hilde Lampaert wordt de nieuwe fractieleider van N-VA in de gemeenteraad van Eeklo. Nadat enkele leden van N-VA Eeklo ontslag namen, zijn er achter de schermen heel wat verschuivingen. Hilde Lampaert was tijdens de laatste verkiezingen lijsttrekker.

------------------

Het vernieuwde voetbalcomplex van KV Eendracht Aalter is zaterdagavond officieel geopend. De gemeente investeerde 1,5 miljoen euro.

Het was Peter De Poorter die jaren geleden met zijn Peetjes Droom de bal aan het rollen bracht om een kunstgrasveld aan te leggen in Aalter. Dat kunstgras ligt er nu, en meteen werd ook het tribunegebouw volledig vernieuwd. Onder andere minister Pieter De Crem en voetballer Davy De Fauw kwamen het lintje knippen.

--------------------

De provincie Oost-Vlaanderen brengt de dertigste Erfgoedsprokkel uit, en die staat helemaal in het teken van de Sint-Corneliuskerk van Aalter.

De parochiekerk van Aalter heeft een geschiedenis van meer dan tien eeuwen. De provincie werkt voor de digitale brochure samen met Germain Malfrère, die zelf ook een boekje schreef over de 400ste verjaardag van de Sint-Corneliusgilde.

---------------------

De BinckBank Tour komt op donderdag 1 oktober aan in Aalter. De koers gaat zeker door, maar door corona mag niemand aan de aankomst staan.

De organisatie van de koers zet het licht nu definitief op groen voor de editie 2020. Aalter betaalt 50.000 euro voor de aankomst van de BinckBank Tour. Aalter zal anderhalf uur lang mooi in beeld komen, en ook dat is onbetaalbaar aldus het bestuur.

Volgend jaar heeft Aalter ook al een contract, maar dan voor een start van een wedstrijd van de BinckBank Tour.

-------------------

Het centrum van Maldegem wordt momenteel ingepalmd door de kermis, maar toch is er gewoon wekelijkse markt. De marktkramen die normaalgezien op het marktplein staan, zullen opgesteld worden in de Westeindestraat en Marktstraat.

Om de markt veilig te organiseren, is er maandag van 5 tot 14 uur geen doorgaand verkeer mogelijk. Gemotoriseerd verkeer moet omrijden. Voetgangers kunnen wel door. Aan fietsers zal worden gevraagd om af te stappen en met de fiets aan de hand door de markt te gaan.

------------------

Het gemeentepersoneel van Aalter springt op de hype van het moment, en pakte uit met de Jerusalema Challenge. TikTok en de rest van het internet wordt overspoeld met filmpjes van groepen vrienden en collega’s, die het dansje van de wereldhit Jerusalema doen. Ook het gemeentebestuur van Aalter bleef niet achter. Ceremoniemeester Steven Defauw kwam met het idee op de proppen om de Jerusalema Challenge met het gemeentebestuur aan te gaan.

------------------

Muziekclub N9 haalt op zaterdag 3 oktober Gabriel Rios naar Eeklo, voor twee soloconcerten op de site van de Huysmanhoeve.

Gabriel Rios brak in 2004 door met de single ‘Broad Daylight’ en scoorde tien jaar later met ‘Gold’ zijn grootste hit tot nu toe. Alle info en tickets vind je op www.n9.be/rios.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws