Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 20 januari 2020

gepost 4 years ago, op maandag, 20 januari 2020 door Wim Van Geert

De gemeente Maldegem helpt startende ondernemers aan een pop-up winkel voor een tijdelijke handelszaak in het centrum van Maldegem. Meer daarover hoor je van stafmedewerker voor lokale economie Peter Ameel: ****

Maldegem wil zo huurders en verhuurders van een handelspand in Maldegem samenbrengen. *****

Je hoorde Peter Ameel over de pop-up winkels in Maldegem.

-----------------------------------

In Eeklo start men vandaag met werkzaamheden in Dullaert en in de Heilig Grafstraat. Tot en met 14 februari worden nutswerken uitgevoerd aan het voetpad en de parkeerstrook in Dullaert. Om veilig te kunnen werken wordt Dullaert een eenrichtingsstraat richting Leikensweg in Eeklo en er wordt een omleiding voorzien.

-------------------------------

Afgelopen week kwam er een studie uit van het federaal Kenniscentrum voor Gezondheidszorg. Zij zijn van oordeel dat een ziekenhuis 557 bevalling moet hebben. Het Sint-Andries ziekenhuis heeft 469 bevalling. Er zou dus een sluiting van de materniteit kunnen. Directeur Peter Lauwyck ziet een andere interpretatie van die cijfers: *****

De materniteit in Tielt is verlieslatend maar de patiënt verdient volgens de directeur een goede dienstverlening: ****

De schaalvergroting van de materniteit gaat ook in tegen de richting van wat andere landen doen. ****

Aldus directeur Peter Lauwyck over de cijfers in de materniteit van het Sint-Andries ziekenhuis.

--------------------------------

In Ruiselede is fel protest losgebarsten tegen de geplande sluiting van de kleine middelbare school. Op een infovergadering kreeg algemeen directeur Rik Delmotte felle kritiek te verduren. Ouders en leerkrachten hopen nu dat de school kan openblijven.

De ouderraad van de Sancta Maria in Ruiselede is er niet over te spreken dat die niet werd ingelicht. Deze avond is er terug een infovergadering die door de directie is gepland

---------------------------

Bij een verkeerscontrole van de politie op zwaar vervoer van goederen in Eeklo werden 10 vrachtwagens uit het verkeer gehaald en onderworpen aan een inspectie van de keuringsinstantie GOCA. Vier vrachtwagens waren niet in orde.

Een autotransport was overladen , een ander reed rond met een gebarsten voorruit en kapot voorlicht. Een andere trailer had 3 versleten banden en nog een andere vrachtwagen had defecte remmen.

-------------------

Heel veel steden kampen met leegstaande handelszaken. Maldegem lijkt tegen die trend in te gaan want er zijn 11 nieuwe handelszaken gestart zegt stafmedewerker lokale economie Peter Ameel: ****

Er komt ook een nieuwe verbindingsweg om zo vlotter in het centrum van Maldegem te raken: *****

Peter Ameel was dat over de nieuwe verbindingsweg die naar het centrum van Maldegem zal lopen.

---------------------------------

Er komt in het weekend een trein om het uur tussen Brugge en Zeebrugge en ook de verbinding met Kortrijk wordt beter. Dat staat te lezen in een uitgelekt basisdocument van de NMBS dat nog goedgekeurd moet worden door de ministerraad.

De betere verbinding tussen Brugge en haar noordelijk gelegen deelgemeenten komt als geroepen. In een eerder vervoersplan werd die verbinding net teruggeschroefd.

Vermoedelijk gebeurt de goedkeuring van het nieuwe vervoersplan in februari, waarna de lokale gemeentebesturen op de hoogte worden gesteld.

----------------------

Op Velofollies in Kortrijk werden voor de tweede keer de ‘BeBike Awards’ uitgereikt. Fashion For Cycling Aalter heeft opnieuw de titel ‘Online Bike Shop van het Jaar. Deze awarduitreiking is een organisatie van Becycled.be, de online marktplaats voor alle fietsen en toebehoren, waar je rechtstreeks van bij de lokale fietsenwinkel of een particulier kan kopen en verkopen. Ieder jaar gaat men op zoek naar de beste fietsenwinkel, bike service center, online bikeshop en de bikestart-up van het jaar in België.

---------------

Para-dressuur amazone Manon Claeys uit Maldegem mag zo goed als zeker naar de Olympische Spelen in Tokio. Met de Belgische para-dressuurploeg won Claeys afgelopen week de landenwedstrijd in Macon, in Frankrijk. Daardoor is de ploeg voor 95% zeker van kwalificatie voor de Spelen.

Manon Claeys uit Maldegem pakte ook deze zomer op het Europees Kampioenschap paardrijden een zilveren en bronzen medaille.

---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws