Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 16 november 2020

gepost 2 weeks ago, op zondag, 15 november 2020 door Crew

Vanaf vandaag krijgt het Meetjesland er twee extra screeningscentra voor Covid-19 bij. Naast de post aan het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo, zullen ook de screeningcentra in de sporthallen van Knesselare bij Aalter en Ertvelde bij Evergem weer geopend worden. “Iedereen kan zich vanaf maandag weer laten testen, dus zal het een pak drukker worden.

--------------------

Het aantal woninginbraken daalt maand na maand in de regio Brugge, dat horen we van burgemeester van Brugge Dirk De fauw ****

In Brugge wordt ingezet op preventie om zo inbraken te voorkomen, zegt schepen Matthijs Goderis: *** aldus schepen van preventie in Brugge Matthijs Goderis over het proberen te voorkomen van een woninginbraak.

-------------

Tussen Evergem en Wondelgem zal binnen twee jaar een nieuwe fietsbrug verschijnen. De brug over de Ringvaart en de R4 vormt het sluitstuk van de fietssnelweg Gent-Brugge, die de spoorlijn Gent-Eeklo volgt.

----------------

Prijsduif New Kim is gisteren om klokslag 11 uur onder de hamer gegaan voor het topbedrag van 1,6 miljoen euro. Duif Armando was vorig jaar de duurst verkochte Europese duif ooit op een internetveiling, voor een bedrag van 1,252.miljoen euro. Maar het veilinghuis PIPA uit Knesselare doet er nu nog een schepje bovenop, met de verkoop van prijsduif New Kim voor 1.6 miljoen euro.

---------------------

Eeklo bekijkt of het gratis half uurtje parkeren in de binnenstad ook na de coronacrisis kan behouden blijven. In Eeklo kon je in de zone van het betalend parkeren altijd al een ticketje voor een gratis kwartiertje nemen. Eeklo heeft dat in deze coronacrisis verdubbeld tot een gratis half uur, om het shoppen bij de lokale middenstand aantrekkelijker te maken.

--------------

Het bouwbedrijf Vandenbussche uit Aalter investeert in een 21ste torenkraan. Van de kraan die nu in Eeklo staat, zijn er nog maar twee in België in gebruik. De torenkraan zal de werf van woonzorgcentrum Campus Coppens in Eeklo bedienen, waar er een nieuw woonzorgcentrum met 125 woonentiteiten wordt gebouwd. Door de groei van de laatste jaren, is bouwbedrijf Vandebussche op zoek zijn naar nieuwe collega’s. Alle vacatures vind je via de website: www.vandenbusschebouw.be

--------------

Deze week starten werken in de Kleine Bogaardestraat in Maldegem. De hinder zal twee weken duren. Een externe aannemer zal in opdracht van het gemeentebestuur de verkeersplateaus aanpassen. “Tijdens de werken is geen doorgaand gemotoriseerd verkeer mogelijk. Voetgangers en fietsers kunnen wel stapvoets door. Naargelang de fase zal het verkeer kunnen omrijden.

--------------

Er valt lichtspektakel te beleven in Brugge, want van 27 november tot 10 januari 2021 kan je in Brugge de tweede editie van Wintergloed beleven, zegt burgemeester van Brugge Dirk De fauw.***** Waar de kerstlichtjes hangen hoor je van medeorganisator Floris Van Damme **** Floris Van Damme over de plaatsten waar de kerstlichtjes zullen hangen in Brugge.

-------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws