Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 16 maart 2020

gepost 4 months ago, op zondag, 15 maart 2020 door Crew

Buitenlandse Zaken raadt alle reizen naar het buitenland af. Dat is een maatregel om verdere verspreiding van het Corona virus tegen te gaan. Voor reizigers die reeds al vertrokken naar het buitenland is terug reizen naar België een groot vraagteken. Het is immers mogelijk dat de luchthavens bij ons worden afgesloten. Zo raakt er geen vliegtuig voor de terugreis. Dat is ook het geval voor Gran Canaria daar verblijft HLN journalist uit Aalter Joeri Seymortier **** In Gran Canaria is het ook niet duidelijk wat nu wel of niet mag rondom de corona maatregelen : ***** In het hotel lijkt het op vandaag of er niets aan de hand is. **** Je hoorde Joeri Seymortier uit Aalter over de moeilijkheden om terug te vliegen vanuit Gran Canaria en dat door de maatregelen rondom Corona.

----------------------------------

De gemeente Maldegem wil kwetsbare inwoners helpen in tijden van coronacrisis. Daarom richt men een gratis boodschappendienst op.

Vanaf vandaag tot en met 3 april kunnen kwetsbare Maldegemnaren hun boodschappen doorgeven via het gratis nummer 0800/965.24. De gemeente doet dan boodschappen in de Maldegemse winkel naar keuze. Zo wil men ook de lokale handelaars ondersteunen

-------------------------

In de Beernemstraat in Oedelem is zaterdag rond 21.50 uur een auto met aanhangwagen tegen een boom in een voortuin gereden. De bestuurder, een 36-jarige man uit Beernem, werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken.

-------------------------

De angst voor het coronavirus heeft het Meetjesland duidelijk in de greep. Zaterdag noteerde de Huis-artsen-wachtpost Meetjesland maar liefst 522 contacten, waarvan 180 telefonisch. Gisteren kwamen er daar nog minstens 500 bij. Er zijn in het Meetjesland nog geen coronagevallen bekend. Vandaag worden verder de eerste resultaten verwacht. Patiënten wordt ook aangeraden zoveel mogelijk alleen te komen en het hoofd koel te houden. “Paniek is dus nergens voor nodig. Onheilsberichten op sociale media die gebaseerd zijn op geruchten kunnen we op dit moment missen als kiespijn”, klinkt het nog vanuit het AZ Alma. Blijf op de hoogte van de actuele en bijna dagelijks wisselende maatregelen: kijk op www.azalma.be of www.huisartsenwachtpostmeetjesland.be.

---------------------------------

In de Jasmijnstraat in Oostkamp woedde gisterenmiddag een zware, uitslaande brand in een tuinhuis. Daarin stond een oldtimer geparkeerd en waren ook enkele gasflessen opgeslagen.

Het tuinhuis deed dienst als hobbykamer en brandde nagenoeg volledig uit. “De oorzaak is accidenteel. De eigenaar had een kachel in gang gestoken en even onbeheerd achtergelaten. Toen hij terug kwam, stond het tuinhuis in lichterlaaie. Er zijn geen gewonden gevallen, maar het tuinhuis brandde volledig uit.

---------------------

Terugreizen vanuit het buitenland blijft voor moeilijkheden zorgen. Zaterdag vertrok Gemeenteraadslid in Aalter Mieke Vertriest. Het vertrek zaterdag vanuit de luchthaven in Oostende startte al zeer vreemd, Mieke Vertriest en de andere passagiers hoorden bij het vertrek in Oostende het volgende: **** In Gran Canaria waar Mieke verblijft is er heel wat onduidelijkheid rondom de corona-maatregelen. **** Ook over de terugreis naar België is er nog veel onduidelijkheid: ***** aldus Mieke Vertriest uit Aalter die momenteel in Gran Canaria verblijft.

--------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws

Kia juni 2020