Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 15 februari 2021

gepost 1 year ago, op maandag, 15 februari 2021 door Crew

Zondagmiddag omstreeks 14.30 uur is brand ontstaan in de keuken van het Green Park Hotel in de Chartreuseweg in Sint-Michiels. De brand ontstond in de keuken aan een industriële vaarwasmachine. Door een kortsluiting begon de machine hevig te roken en deed zo het automatisch brandalarm afgaan. Receptiemedewerkers alarmeerden de hulpdiensten. Die hadden de situatie snel onder controle en konden de schade beperken.

---------------------

Op 23 februari starten Oostkamp en Beernem met vaccineren. Eerst komen de zorgverleners en de 65-plussers aan de beurt. Het vaccinatiecentrum in sportcentrum De Valkaart in Oostkamp krijgt 500 vaccins om te starten. Het grote publiek zal nog even geduld moeten hebben. Zij worden wellicht pas gevaccineerd vanaf mei en juni.

--------------

CVO Groeipunt start op haar campus Eeklo met de opleiding zorgkundige. De provinciale instelling voor volwassenonderwijs heeft al jaren ervaring met deze opleiding, die nog steeds op de lijst van knelpuntberoepen staat. Voor het eerst zal de opleiding nu ook in het Meetjesland ingericht worden.

Info: www.hetperspectief.net/zorgkundige.

--------------------------

De vereniging Kiwanis Aalter Baekeland heeft 200 popjes geschonken aan het AZ Sint-Vincentius in Deinze. Deze zijn bestemd voor kinderen die in het ziekenhuis worden behandeld. De zorgmedewerkers leggen aan de hand van het knuffeltje aan de kinderen uit wat hen te wachten staat. Op deze manier zijn de kinderen minder angstig voor de behandeling of ingreep.

----------------

Twee broers hebben een klacht ingediend omdat ze naar eigen zeggen te hard werden aangepakt tijdens een interventie door de Brugse politie. Toen ze op een bankje moesten gaan zitten en één van de broers zijn smartphone bovenhaalde om te filmen, zou de politie gevraagd hebben om daarmee te stoppen. Bij de politie bevestigen ze dat er een klacht is ingediend door de jongemannen.

----------------------

Filiep Defraye neemt na 30 jaar afscheid als directeur van hotelschool Spermalie: “De brand van 1993 was een dieptepunt, maar corona is nog erger aldus directeur Defraye. Toekomstige studenten worden afgeschrikt door de vele negatieve verhalen uit de horeca. Nochtans is dit het mooiste beroep ter wereld”, blikt de directeur van Spermalie positief terug.

----------------------

Afgelopen weekend organiseerden de Krekenlopers uit Sint-Laureins een Valentijnsrun, een coronaveilige loopwedstrijd door de idyllische ‘Sentse’ polders. De loop lokte ook heel wat koppeltjes en gezinnen. Door corona zagen de Krekenlopers in januari hun erg succesvolle Leopoldsloop in het water vallen. Maar de Krekenlopers zijn creatief en dus pakten ze afgelopen weekend uit met een Valentijnsrun. Door corona zijn er al maanden geen loopwedstrijden meer.

------------------

De werken starten vandaag in de Zuidmoerstraat in Eeklo en duren anderhalve week. Er gaan werken door aan de nutsleidingen in de Zuidmoerstraat in Eeklo, tussen de Kaaistraat en de Burg-gravenstraat. De werf wordt opgedeeld in twee fases om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Er is een omleiding voorzien via de N9 en Patersstraat.

-----------------

Dit jaar plant Aquafin nv de uitvoering van de rioleringswerken in de Kerkweg in Ursel. De werken omvatten onder andere aanpassingen aan bestaande grachten en de aanleg van een nieuw grachtenstelsel op privaat domein. Er loopt een openbaar onderzoek van vandaag tot en met woensdag 17 maart 2021. Tijdens het openbaar onderzoek ligt het dossier ter inzage in het gemeentehuis van Aalter.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws