Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 13 juli 2020

gepost 1 year ago, op zaterdag, 11 juli 2020 door Crew

Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) heeft het Kasteel van Poeke bezocht. Vorige week geraakte bekend dat de gemeente Aalter het kasteel aan Vlaanderen overlaat. Vlaanderen wil historische kastelen meer openstellen voor binnenlandse en buitenlandse toeristen”, zegt minister Demir.

-------------

Koen Loete gewezen burgemeester van Eeklo deed zaterdagvoormiddag op de Vlaamse Feestdag zijn tour door Eeklo en zag aan de openbare gebouwen in Eeklo amper Vlaamse Leeuwen wapperen. Enkel hoog aan het stadhuis van Eeklo was er één, maar die was helemaal rond de stok gedraaid en amper te zien.

------------------

Aalter heeft een waterbufferbekken van anderhalve hectare aangelegd aan de Lovelddreef, net naast het afrittencomplex E40. Het nieuwe waterbekken is goed voor 10 miljoen liter regenwater, en moet er samen met de twee nieuwe bufferbekkens op het afrittencomplex voor zorgen dat Aalter nooit meer onder water komt te staan.

------------------

De Burgemeester Lionel Pussemierstraat in Eeklo zal morgen vanaf 5 uur onderbroken zijn. Er wordt dinsdag een vloerplaat gegoten voor het appartementsgebouw in het Wegelpark. In de gehele Burgemeester Lionel Pussemierstraat in Eeklo wordt enkel plaatselijk verkeer toegelaten. Voor doorgaand verkeer wordt een omleiding voorzien.

------------------

N-VA Aalter wil een definitieve oplossing te voorzien voor de verkeerssituatie in de Oude Gentweg. De kartelpartner van CD&V wil de betonblokken weg, die de Oude Gentweg in Aalter knippen voor doorgaand verkeer.

-------------

Eeklo heeft aan verschillende rioolkolken in de stad de boodschap ‘Hier begint de zee’ geschilderd. Die boodschap moet mensen bewust maken niet zomaar alles in de rioolputjes te gieten.

-------------------

Kinepolis on Tour’, de drive-inbioscoop die in Maldegem te zien was, keert in de zomer van 2021 al zeker terug naar Maldegem.

Dit jaar betaalde Maldegem 30.000 euro.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws