Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 1 juni 2020

gepost 6 months ago, op zondag, 31 mei 2020 door Crew

Aalter denkt niet aan het invoeren van een bouwstop. Groen vraagt de gemeente een nieuwe studie te doen naar de woonbehoefte in Aalter, maar dat zal niet gebeuren.

De politieke discussie kwam op gang omdat er in de Hooiestraat in Knesselare een kleine nieuwe verkaveling komt. Het bestuur in Aalter is van oordeel dat een bouwstop invoeren de prijzen op de immobiliënmarkt alleen maar drastisch zouden verhogen.

-----------------------

Lievegem spreekt zich massaal uit tegen de mogelijke komst van drie industriële windmolens in de open ruimte tussen Oostwinkel en Ronsele. Maar liefst 530 bezwaarschriften en 565 handtekeningen zijn bij de gemeente binnengekomen tijdens het openbaar onderzoek. De gemeente Lievegem wil volgende week al een standpunt innemen, maar het is uiteindelijk de provincie die moet beslissen of de windmolens er mogen komen of niet.

----------------

Het is verboden om nog water uit de kreken en andere oppervlaktewateren in Sint-Laureins te pompen. De afgelopen dagen is er vastgesteld dat er in de gemeente Sint-Laureins te veel oppervlaktewater wordt gecapteerd voor het beregenen van de landbouwgewassen op de velden. Hierdoor dalen de waterpeilen en debieten in de waterlopen en kreken snel, en komen die momenteel lager te staan dan normaal in deze tijd van het jaar.

--------------

De drie composteerplaatsen in Maldegem die door de coronamaatregelen gesloten moesten worden, zijn weer open.

Vanaf nu kan je er opnieuw met je groente- en fruitafval terecht. Om alles veilig te laten verlopen, ben je verplicht om je handen te ontsmetten bij het binnen- en buitengaan van de composteerplaats, en wordt er slechts één bezoeker tegelijkertijd toegelaten.

-----------------

De Politiezone Meetjesland hield tijdens dit verlengde pinksterweekend snelheidscontrole met interceptie op verschillende locaties in de zone. Er werden 3.212 voertuigen gecontroleerd en 229 bestuurders of 7,1 %, reed te snel.

Een quad werd er onder meer betrapt aan een snelheid van 119 km/uur waar maximaal 70 km/uur is toegelaten.

---------------

Eeklo pakt de lange wachtrijen aan het recyclagepark aan, door de wagens in twee stroken te laten aanschuiven.

Door de aanpassing aan de wachtrij kunnen er meer auto’s tegelijk toegelaten worden in beide zones. Sinds eind april is het mogelijk om de wachtrij ter hoogte van het recyclagepark live op te volgen, via www.eeklo.be/recyclagepark.

------------------

Maldegem werkt achter de schermen aan een herstelplan corona, maar één ding staat vast: een Maldegembon voor elke inwoner komt er niet.

Maldegem wil vooral inzetten op de mensen die de hulp echt nodig hebben. In april steeg het aantal mensen die hulp zochten bij het OCMW van Maldegem met 60 inwoners.

-------------------------

Het belangrijke kruispunt van de Katelijnestraat met de Gentpoortvest in Brugge gaat morgen weer open voor het verkeer. Dat zal de verkeersafwikkeling ten goede komen. De werken aan de Katelijnestraat zijn al een tijdje aan de gang. Sinds begin dit jaar wordt aan de belangrijke invalsweg gewerkt. Door de coronacrisis hebben de werken wat vertraging opgelopen, eind 2021 zou alles afgewerkt zijn rondom de Katelijnestraat in Brugge.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws