Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 7 mei 2020

gepost 7 months ago, op woensdag, 6 mei 2020 door Crew

Een bejaard koppel uit Ursel zijn woensdagnacht omgekomen bij een verwoestende brand in hun woning in de Hendelstraat. Over hoe de brand ontstaan kan nog niet gecommuniceerd worden en hangt af van het verder gerechtelijk onderzoek dat zegt ook brandweer kapitein bij de zone Meetjesland Ignace Dehaene *****De brand werd eerst opgemerkt rond 3.50 uur vanuit rusthuis Onderdaele in de buurt ****** De brandweer moest helaas vaststellen dat de twee bewoners in de brand waren gebleven. ****** aldus brandweer kapitein Ignace Dehaene over de brand op de hoek van de Hendelstraat met de Brugse Heerweg in Ursel.

----------------

De nieuwe afrit van de E40 vanuit Gent is sinds gisteren helemaal af en open voor gebruik. Hiermee is het op- en afrittencomplex waar 4 jaar aan gewerkt is, klaar en volledig open voor gebruik. Ook de eerste auto's en fietsers kunnen gebruik maken van de carpoolparking. Er wordt nog even gewerkt op de werf voor de afwerkingen aan de fietspaden in de Lostraat.

Titelvoerend burgemeester Pieter De Crem moest met pijn in het hart passen voor het openingsmoment. Hij zat gisteren als minister van Binnenlandse Zaken vast in Brussel, op de Nationale Veiligheidsraad.

-------------------

Hoopgevend nieuws uit het zwaar getroffen woonzorgcentrum Westervier in Brugge: de situatie is er de jongste tijd gestabiliseerd. Alles samen overleden er al 35 bewoners, maar het merendeel daarvan stierf in de begin periode van de piek. Je hoort directeur Dirk Snauwaert. ******

De situatie lijkt er de jongste tijd echter gestabiliseerd. De vrouwelijke bewoners worden zondag bovendien extra in de watten gelegd voor Moederdag.

-------------------------

Volgens de coronamaatregelen zijn openbare markten verboden, maar voedingskramen mogen blijven staan als ze echt onmisbaar zijn. Je hoort fruit-marktkramer uit Pittem Godfried Bovijn over wanneer de markt herstart ***** Het is dus nog even wachten aldus marktkramer Godfried Bovijn uit Pittem.

--------------------

Vanaf 11 mei wordt in Eeklo opnieuw gestart met de controles op het betalend parkeren, en het leggen van de blauwe parkeerschijf.

Tijdens de coronacrisis waren er geen parkeercontroles in Eeklo, maar nu de winkels weer opengaan, wordt teruggekeerd naar het oude systeem. Het bestuur van Eeklo kan door betalend parkeren ervoor zorgen dat de parkeerplaatsen beter beschikbaar blijven voor wie in Eeklo op bezoek komt of komt winkelen.

-------------

De geldende coronamaatregelen voor dienstencentra werden verlengd tot en met zondag 7 juni 2020. Alle activiteiten die tot die datum in het dienstencentrum van Maldegem gepland waren, worden opnieuw geannuleerd. De gemeente Maldegem laat weten dat er intussen hard wordt gewerkt aan nieuwe activiteiten in het dienstencentra en roept op om zorg voor elkaar te dragen.

---------


  • Bron: Het Laatste Nieuws