Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 30 april 2020

gepost 4 years ago, op donderdag, 30 april 2020 door Crew

Eeklo bestudeert maar liefst 175 voorstellen om de stad een tweede adem te geven na de coronacrisis. De stad heeft een Task Force opgericht met daarin alle politieke partijen en adviesraden. Iedereen mocht voorstellen indienen. Die worden nu gebundeld en bestudeerd. Het schepencollege gaat volgende week alle voorstellen bekijken en beoordelen. Ook de financiële impact van elk van die voorstellen moet goed onderzocht worden.

----------------------------

Het schepencollege van Maldegem heeft beslist om de M-bonnen met een vervaldatum vanaf 13 maart 2020 automatisch te verlengen met zes maanden.

“Door de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus zijn heel wat Maldegemse winkels gesloten”, zegt burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld). “Het aanbod winkels waar je M-bonnen kan besteden is daardoor dus heel wat kleiner. Heb je bijvoorbeeld een M-bon met vervaldatum op 27 april 2020, dan kan je de bon nog gebruiken tot 27 oktober 2020. Gooi je M-bon dus zeker niet weg.

--------------------

De uitbater van restaurant Myconos in het dorp van Sleidinge heeft gekookt voor de zowat 300 zorgverleners van AZ Alma in Eeklo. We belden met kok Cem van restaurant Myconos en vroegen hoe de reacties in het ziekenhuis waren: ***** Kok Cem van Myconos uit Sleidinge is bereidt om mocht het nodig zijn nog te koken voor het ziekenhuis. **** Je hoorde Cem die kok is bij restaurant Myconos uit Sleidinge.

-----------

Op de E40 in Oostkamp komt mogelijk al tegen het einde van dit jaar een trajectcontrole. Dat blijkt uit het antwoord van een parlementaire vraag die Vlaams Volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) stelde aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD). “De trajectcontrole moet ervoor zorgen dat de snelheid en vele ongevallen op deze locatie dalen.”

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt samen met de federale politie aan oplossing om met een minimum aan investeringen de veiligheid op de E40 te verhogen.

---------------------

De nieuwe fly-over van het afrittencomplex E40 in Aalter wordt op woensdag 6 mei in de loop van de dag in gebruik genomen.

Minister Pieter De Crem en Vlaams minister Lydia Peeters bezochten gisteren de werf aan de E40. Daar werden de asfaltwerken van de fly-over afgewerkt. Vanaf 6 mei zal het verkeer op de E40 vanuit Gent de nieuwe afrit naar Aalter kunnen nemen, en gaat de oude afrit dicht. Het slotstuk van werken die meer dan vier jaar geduurd hebben, en 25 miljoen euro gekost hebben.

-------------------------

Restaurant Myconos kwam pas een jaar geleden naar Sleidinge. Daar hebben ze in korte tijd een vast klantenbestand uitgebouwd, maar door de coronacrisis blijft ook Myconos voorlopig dicht. Je kunt wel maaltijden bestellen, zegt Cem van restaurant Myconos ***** Werken met afhaalgerechten zal deels enkele uitgaven dekken hoor je nog van Cem ***** Kok Cem hoorde je van restaurant Myconos uit Sleidinge.

-------------------

Het bestuur van de Blekkerbosfeesten heeft beslist om de feesten in het tweede weekend van september te annuleren.

De organisatie wil zowel de medewerkers als de bezoekers niet in gevaar brengen. Eerst waren ze nog van plan een lightversie te organiseren, maar niet iedereen binnen het bestuur van de vzw Blekkerbosfeesten kon zich daarin vinden. Daarom besloot het bestuur om deze editie van de Blekkerbosfeesten in Aalter uit te stellen tot volgend jaar.

-----------------------

De bibliotheek van Beernem verdeelde al 450 boekenpakketten, sinds op 6 april is gestart met de afhaalbib. De bibliotheekmedewerkers worden overspoeld met aanvragen. De aanvrager kan werken volgens twee digitale reservatiesystemen: ofwel een eigen pakket samenstellen, ofwel zich laten verrassen door de bib zelf. De ontlener kan het pakket ophalen na afspraak, binnen een tijdsslot van 10 minuten. Reserveren kan via https://beernem.bibliotheek.be/afhaalbib

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws