Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 3 september 2020

gepost 3 weeks ago, op woensdag, 2 september 2020 door Crew

Oost-Vlaanderen heeft een nieuwe provinciegouverneur en dat is voor het eerst een vrouw. Carina Van Cauter uit Herzele staat sinds deze week officieel aan het hoofd van de provincie Oost-Vlaanderen. Ze zal nauw samenwerken met Kurt Moens uit Evergem, die eerste gedeputeerde van de provincie blijft.

--------------------

De ruimere terrassen aan de horecazaken in Eeklo mogen blijven staan tot eind oktober. Het strand op de Markt wordt wel afgebroken. De positieve evaluatie leidde ook tot de vraag om ook volgend jaar de ruimere terrassen te herhalen.

De horeca in Eeklo krijgt in het kader van de economische herstelmaatregelen een vrijstelling van de stedelijke terrasbelasting voor zowel 2019 als 2020.

----------------------

Met enkele maanden vertraging door het coronavirus opent bibliotheek Xaverianen in Sint-Michiels Brugge op zaterdag 5 september de deuren voor het publiek. Zo’n 26.000 materialen zijn de voorbije weken verhuisd. De bibliotheek in het oude gemeentehuis in de Rijselstraat ging al dicht op maandag 24 augustus.

------------------------

Aalter zet op Open Monumentendag, zondag 13 september, de deuren van het Kasteel van Poeke open voor bezoekers. De gemeente heeft het kasteel net overgedragen aan de Vlaamse overheid, maar wil met de openstelling op Open Monumentendag bewijzen dat het Kasteel van Poeke er één blijft voor alle inwoners van Aalter.

Er waren zes rondleidingen met gids voorzien, maar die zijn ondertussen allemaal volzet. Je kan je wel nog inschrijven voor de vrije bezoeken, die mogelijk zijn van 11 tot 14 uur. Inschrijven kan via : www.aalter.be/OMD of 09/325.22.00.

------------------------

Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Brugge minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen. De alarmdrempel van 20 is hierdoor niet overschreden. Brugge zit nu op 7 besmettingen in de laatste 7 dagen. De alarmdrempel wordt berekend op basis van het aantal gevallen in verhouding met de totale bevolking.

---------------

Rik De Boever gaat met pensioen als sportdirecteur van de stad Eeklo. De zoektocht naar een opvolger is volop aan de gang.

Rik De Boever was zelf een zwemkampioen en gewaardeerd zwemtrainer, maar was in Eeklo decennialang het gezicht en voortrekker van alles wat sport in de regio was. Veertig jaar lang zorgde hij voor het sportluik bij de stad Eeklo.

-------------------

Peter Grugeon is de nieuwe managing director van Verstraete IML in Maldegem. Voor het eerst gaat die functie niet naar iemand van de familie Verstraete.

Sinds de oprichting van Verstraete IML in 1974, toen nog in Ursel, is de bedrijfsvoering in handen van de familie Verstraete. In 2017 werd het bedrijf onderdeel van Multi-Color Corporation.

-------------------

Meer dan vijf maanden lang hebben senioren hun bezoekjes aan Zonneheem in Eeklo moeten missen, maar deze week kwam er goed nieuws: het populaire dienstencentrum opent weer de deuren. Niet alles is al mogelijk in het Zonneheem en sommige activiteiten worden extern georganiseerd.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws