Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 3 december 2020

gepost 3 years ago, op donderdag, 3 december 2020 door Crew

18 van de 37 bewoners met een verstandelijke beperking uit De Vierklaver in Adegem zitten in quarantaine na een coronabesmetting. De Vierklaver volgt strikt het draaiboek van de hogere overheid om de situatie daar zo snel mogelijk weer onder controle te krijgen. De besmette bewoners mogen tijdelijk even geen bezoek ontvangen, en in het weekend kunnen ze niet naar huis.

-----------------

Vanaf vandaag 3 december wordt de wekelijkse donderdagmarkt van Eeklo opnieuw op de vertrouwde locatie georganiseerd. Alle marktkramers, dus ook de niet-essentiële kramen, mogen vanaf deze week opnieuw hun standplaats innemen. “De markt gaat door op de Markt, het ceremonieplein, de ventweg en in de Boelare in Eeklo. Er is op de markt vandaag in Eeko ook een circulatieplan met verplichte looprichting. Er wordt in handgel voorzien, en een mondmasker blijft verplicht.

------------

Aalter wacht nog even om de eindejaarsverlichting in de dorpskernen aan te steken. Vanaf maandag 7 december wordt voor extra gezelligheid gezorgd. De kerstverlichting hangt op de meeste plaatsen al op, maar er wordt eerst gewacht op de komst van Sinterklaas. Vorig jaar was er in Knesselare en Ursel ophef, omdat zij het nog met de oude kerstverlichting moesten doen. Dit jaar is de kerstverlichting in heel Aalter gelijkgeschakeld.

-------------

De KWB Eeklo Sint-Jozef organiseert gedurende de maanden december en januari een wandeling met luisterverhalen, ingesproken door Bent Van Looy. Vertrekken gebeurt aan het parochiaal centrum in de Abdijstraat in Eeklo. Je hebt enkel een smartphone en QR-app nodig. Na elk hoofdstuk krijg je ook nog een leuke opdracht om uit te voeren onderweg naar het volgende bord. De wandeling is coronaproof, maar doe hem enkel in je eigen gezinsbubbel.

------------------

Het stadsbestuur van Brugge heeft een akkoord bereikt met vzw De Kade voor de uitbreiding van het stedelijk sportdomein Gulden Kamer. Het omvat de aankoop van ruim 27 duizend vierkante meter grond, vlakbij het sportcomplex. Er is nood aan extra voetbalvelden in de stad en met de plannen van Cercle Brugge om langs de Blankenbergse Steenweg een nieuw stadion te bouwen, zal er ook nood zijn aan extra oefenvelden voor groenzwart. De Gulden Kamer is goed gelegen langs het Zuidervaartje.

----------------------

Een 30-jarige fietsster is woensdagnamiddag gegrepen door een vrachtwagen toen die vanuit de Stationsstraat het shoppingcenter Krüger in Eeklo wilde oprijden. De vrouw werd in levensgevaar, maar wel bij bewustzijn, overgebracht naar het ziekenhuis. De omstandigheden van het ongeval worden ook nog onderzocht, maar een dodehoekongeval wordt niet uitgesloten.

--------------

Politiek Eeklo moet het de komende drie maanden noodgedwongen zonder de 73 jarige schepen Marc Windey stellen. Hij moet rusten op doktersbevel. De departementen worden gedurende die tijd herverdeeld en toegevoegd aan het takenpakket van collega’s uit het schepencollege. Burgemeester en partijgenoot Luc Van De Velde zal de zware portefeuille van Financiën bij zich nemen. Schepen van Sociale Zaken Danny Smessaert neemt de dossiers Sport en Toerisme over.

---------------

De politie vraagt inwoners van Brugge en haar deelgemeenten waakzaam te zijn na een reeks inbraken. Daarbij werden de laatste dagen zowel voertuigen als woningen geviseerd. In Sint-Michiels en Assebroek registreerde de politie de afgelopen dagen zes inbraken of pogingen daartoe. De dader ging daarbij steeds op dezelfde manier te werk. “Telkens forceerde hij een deur of raam om binnen te glippen. De politie van Brugge roept op om extra waakzaam te zijn en verdachte zaken zeker te melden.

-----------------------

Bij heel wat Aalternaren ligt nog een coronaversie van de Aalterbon. 180.000 euro aan bonnen werd nog niet gebruikt. Begin deze zomer kreeg elke inwoner van Aalter die 18 jaar of ouder is, een coronabon van 25 euro. Zo wou de gemeente Aalter in dit coronajaar 600.000 euro in de lokale economie pompen. Je kan die Aalterbon nog gebruiken tot en met 31 december van dit jaar.

--------------------------

De kinderen van de artsen en de medewerkers van streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo hebben in een geïmproviseerde drive-in hun jaarlijks geschenkje kunnen afhalen. Geen groot feest dit jaar voor de 350 kinderen van de medewerkers en artsen van AZ Alma. Maar het ziekenhuis wou de kinderen toch iets gunnen. Er stond een mooie troon voor Sinterklaas , de ouders en grootouders van de kinderen konden dan met de wagen voorbij rijden.

--------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws