Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 29 december 2022

gepost 11 months ago, op donderdag, 29 december 2022 door Crew

De gemeente Maldegem investeert de komende jaren 700.000 euro in de verdere digitalisering van de dienstverlening. Wie bijvoorbeeld een rijbewijs wil aanvragen zal dat van thuis uit kunnen doen. Er komen voor de digitale sprong, drie extra personeelsleden bij. De digitalisering zal in combinatie zijn met de fysieke dienstverlening in het gemeentehuis.

—-----------------------------------

De schooldirectie van het Emmaüsinstituut in Aalter heeft een collectie van een honderdtal Franse jeugdboeken geschonken aan de Aalterse bibliotheek. “We hadden in onze bibliotheek nog maar weinig anderstalige boeken voor tieners, dus zijn we blij met deze schenking”, zegt schepen in Aalter Herlinde Trenson (CD&V).

—--------------------------------------

Het Dagziekenhuis 11 van het AZ Alma zorgt samen met de Kunstacademie van Eeklo voor kunst in de wandelgangen. Er werd gewerkt met laagdrempelige beeldende kunst van de lln van de Kunstacademie.

—----------------------------------

Eeklo wil haar inwoners in 2023 ook buiten laten sporten en plant de installatie van fitnesstoestellen in openlucht. Daarnaast moet er volgend jaar werk gemaakt worden van het herstel van het zwembad en de aanleg van de Finse Piste. Er komt in Eeklo ook een crossparcours achter het Sportpark.

—-------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws