Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 27 augustus 2020

gepost 4 years ago, op woensdag, 26 augustus 2020 door Crew

Aalter gaat verder met de coronaversoepelingen. Vanaf 1 september gaan ook de gemeentelijke zalen weer open, en kunnen binnen- en buitenactiviteiten weer georganiseerd worden. Schepen in Aalter Dirk De Smul: ***** Wanneer met eten en drinken gewerkt wordt, gelden de regels van de horeca horen we nog van de schepen: ****

aldus Schepen van evenementen Dirk De Smul over de versoepelingen rondom de gemeentelijke zalen.

-------------------

De Autoloze Zondag in Brugge, elke jaar goed voor 50.000 bezoekers, zal op zondag 20 september omgedoopt worden tot Cultuurvolle Zondag.

Het stadsbestuur besliste om samen met de culturele partners op die dag kleinschalige activiteiten te organiseren in Brugge. Door de coronacrisis zijn er evenwel geen grote publieksevenementen toegelaten.

----------------------

Eeklo investeert in rookvrije zones aan de schoolpoorten in de stad. Aan scholen die meestappen in het project, wordt een dikke rode lijn geschilderd met de boodschap ‘rookvrije zone’. Als kinderen volwassenen zien roken, dan wekt dit de indruk dat roken een normaal en aangenaam onderdeel van het leven is. In plaats van een dodelijke verslaving. Daarom vindt de stad Eeklo het belangrijk dat er niet gerookt wordt op plekken waar veel kinderen en jongeren komen.

---------------

In Eeklo zal het stadsbestuur vanaf 1 september enkele coronamaatregelen versoepelen.

De mondmaskerplicht wordt er echter nog niet opgegeven. Iedereen blijft dus in Eeklo ook na 1 september verplicht tot het dragen van een mondmasker in het stadscentrum waar betalend parkeren geldt. Ook fietsers die zich begeven in de deze zone zijn verplicht tot het dragen van een mondmasker.

-----------------

Zoals we gisteren in dit Kix regionieuws meldden gaat de septemberkermis van Aalter gaat dit jaar niet door. Door de vele maatregelen zal de kermis onvoldoende ontspanning zijn en teveel inspanning vragen horen we van Schepen Dirk De Smul: ****

Ook de populaire jaarmarkt van woensdag 23 september gaat dit jaar niet door. ****Je hoorde Schepen van Evenementen Dirk De Smul over de schrapping van de kermis en de jaarmarkt in Aalter.

-----------------

De nieuwe hoofdbibliotheek van Aalter opent op zaterdag 19 september de deuren, in het nieuwe Kunstencentrum aan het station.

Door de verhuis van de hoofdbibliotheek naar het nieuwe Kunstencentrum, is er even geen bibliotheekdienstverlening van maandag 7 tot en met vrijdag 18 september. Alle bibliotheekvestigingen in de deelkernen blijven zeker ook al gesloten tot en met zaterdag 19 september.

---------------

Door de zware rukwinden bleef het Belfort gisteren veiligheidshalve gesloten. Van zodra de omstandigheden het toelaten, gaat de toren weer open voor bezoek.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws