Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 24 september 2020

gepost 4 years ago, op donderdag, 24 september 2020 door Crew

De kritiek op de knip in de Zuidmoerstraat in Eeklo blijft groeien. Het verkeer kan sinds begin deze maand niet meer in één beweging van de Moeie tot aan de N9 rijden en dat zorgt voor een pak extra verkeer in de zijstraten. Ook de snelheid in de smalle straatjes is een probleem. Enkele buren gaven een petitie met 431 handtekeningen af. Het stadsbestuur van Eeklo bekijkt de aanpassingen maar terugkeren naar de oude situatie is onmogelijk.

-----------------

In de Albrecht Rodenbachstraat in Beernem is gisteren een 19-jarige fietsster aangereden door een wagen. De vrouw uit Jabbeke raakte lichtgewond.

Een 30-jarige vrouw uit Beernem reed met haar wagen in de richting van de Sint-Andreaslaan, toen ze het slachtoffer dat in de andere richting reed met haar zijspiegel raakte. De fietsster kwam ten val en liep daarbij lichte verwondingen op.

-------------

De coronacrisis heeft een enorme impact op de Brugse stadsfinanciën. Berekeningen tonen nu al een verlies van 25 miljoen euro aan. En het einde is nog niet in zicht. “Nooit was Brugge zo stil en doods sinds de middeleeuwen”, zegt schepen van Financiën Mercedes Van Volcem (Open Vld).

-------------------------

De hoofdbibliotheek van Aalter bevindt zich nu in Art Aalter op het Stationsplein 25.

De bib in Aalter-centrum is elke weekdag toegankelijk van 9.00 u tot en met 21.00 u en op zaterdag van van 9.00 u tot en met 13.00 u

De bibliotheek van Knesselare en Ruiselede zijn heropend op maandag 21 september 2020. Bellem, Lotenhulle, Sint-Maria-Aalter en Ursel heropenen op donderdag 1 oktober 2020.

--------------------

Gisteren reed een autobestuurder in de Raverschootstraat in Eeklo frontaal tegen een kraan. Bij die botsing kwam een deel van het dak naar beneden en verpletterde de wagen aan de passagierskant. Bij het ongeval vielen er geen gewonden.

Door de impact van de botsing moest de kraan weggevoerd worden, omdat de stevigheid niet meer gegarandeerd kon worden.

---------------

Op de Oostendsesteenweg ter hoogte van de Kluifrotonde in Sint-Pieters is een vrachtwagen gisteren tegen de dwarsligger van de brug gereden.

De bestuurder van de vrachtwagen met hydraulische kraan, had deze onvoldoende naar beneden gelaten, waardoor deze té hoog stond om onder de brug door te kunnen. Toen de vrachtwagen onder de brug door wilde rijden, ramde hij meerdere dwarsliggers van de brug.

-----------------

De stad Brugge lanceert een nieuw digitaal platform om vergunningen aan te vragen. Het platform heet EagleBe en dient om een aanvraag in te dienen aan de Brugse stadsdiensten bij gebruik van openbaar domein. Vanaf 1 oktober is het nieuwe systeem in gebruik en is de papiermolen voorgoed verleden tijd. De tarieven om in Brugge openbaar domein te gebruiken zijn ook aangepast.

-----------------------

Deze week ontvingen 42 jonge kinderen uit kwetsbare Maldegemse gezinnen een spelkoffer. Het Huis van het Kind Maldegem ontving ruim 2.300 euro subsidie van de Vlaamse overheid in kader van het actieplan. In overleg met het Huis van het Kind en de schoolbrugfiguren werd gekozen om duurzame spelkoffers samen te stellen. De gemeente verdeelde eerder dit jaar met het project “Spelenderwijs” pedagogisch verantwoord speelgoed aan kwetsbare gezinnen.

-----------------

De BinckBank Tour finisht op volgende week donderdag 1 oktober 2020 in Aalter. Daarvoor rijden de renners drie lokale rondes of meer dan 60 kilometer door de gemeente Aalter. De gemeente vraagt inwoners om niet af te zakken naar de aankomstzone en rustig én ‘coronaproof’ van de wedstrijd te genieten langs het parcours of de live-uitzending te volgen op tv. De BinckBank Tour duurt dit jaar maar 5 dagen van dinsdag 29 september tot en met zaterdag 3 oktober 2020.

--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws