Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 24 juni 2021

gepost 3 years ago, op donderdag, 24 juni 2021 door Crew

Door de coronapandemie kon er dit jaar nog geen enkele kermis doorgaan”, Maar daar komt in Aalter vanaf juli verandering in. De zomerkermis in Knesselare krijgt de primeur, en loopt van 3 tot en met 6 juli. Helemaal vrij worden de kermissen nog niet zegt schepen in Aalter Dirk De Smul ***** u3

er mogen maximaal 115 personen tegelijk op de kermis in Knesselare zijn. Je hoorde net meer toelichting van schepen Dirk De Smul.

---------------------

Eeklo krijgt een eigen pop-uptheater in een oude loods aan de Nijverheidskaai. In het huidige houtbedrijf Wulffaert wordt de tweede verdieping binnenkort verbouwd tot een tijdelijk theater.

---------------------

De symphathieke jongedame en spring in ‘t veld Ellen uit Aalter maakt deel uit van een groepje van zeven vriendinnen waarbij vriendschap primeert. Ze heten zichzelf de Ostendse Viswuvn’. Om de vriendschap te versterken doen ze samen mee aan een wedstrijd bij Bar Abbaye uit Oudenburg met uitdagingen. ******************

En die zomerbar die de vriendschap aanmoedigt heet dus Bar Abbaye, dat is een pop-up zomerbar in de Abdijhoeve in Oudenburg. Ellen voert samen met hun groep de Ostendse Viswuvn die uitdagingen uit *****. u

Bar Abbaye laat hen deze vriendschap - opdrachten niet zomaar doen want ze maken kans op mooie prijzen: ****

Je hoorde Ellen uit Aalter die trots is op de vriendschap en samen met haar vriendinnen van d Ostendsche viswuvn gaan ze voluit voor de overwinning.

-----------------------

Op het kerkhof van Bellem zijn minstens vier graven van oorlogsslachtoffers vernield. De emblemen met Belgische driekleur werden gestolen. Michael Canoot van de kerkfabriek van Bellem nam al contact op met het gemeentebestuur van Aalter en wil snel een oplossing vinden. Zowel de politie als het gemeentebestuur zijn op de hoogte.

---------------------

De gemeenteraadsleden van Eeklo zullen elkaar nu maandag 28 juni voor het eerst in lange tijd weer live zien op een gemeenteraad. De oppositiepartijen vragen al langer om weer live te vergaderen, maar dat kon niet door de coronaregels.

De gemeenteraadsleden komen naar Cultuurcentrum De Herbakker omdat iedereen daar ver uit elkaar kan zitten.

---------------------------

De vaccinaties in het sportpark van Aalter verlopen vlot horen we tijdens een telefonisch contact die we hadden met schepen Dirk De Smul: **** Vaak de handen wassen, ontsmetten een mondmasker en de anderhalve meter afstand blijven dus nog steeds van hoog belang.

---------------------------------

Het Guldensporenplein in Lotenhulle krijgt een volledige make-over. Het wordt omgebouwd tot een groen Guldensporenpark. Waar vroeger het tennisveld lag, komt nu een multifunctioneel sportplein. Daarrond komt vooral heel veel groen, met banken, speeltuigen en een picknicktafel.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws