Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 23 december 2021

gepost 2 years ago, op donderdag, 23 december 2021 door Crew

Zowel de Brugse kerstmarkten op Markt en Simon Stevinplein als de lichtwandeling Wintergloed blijven, ook na de nieuwe beslissingen van het Overlegcomité, toegankelijk. De overdekte koepel op de Markt gaat wel dicht vanaf zondag. De maatregelen voor het winkelen zullen impact hebben op het aantal mensen dat de komende dagen en weken naar de steden zou komen.

—--------------------------------------

Aalter heeft woensdagmiddag het nieuwe skatepark geopend. Skaters kunnen hun hart ophalen op het Sportpark, naast de ingang van het vaccinatiecentrum. Aalter heeft 100.000 euro geïnvesteerd in het nieuwe skatepark. Schepen van Jeugd Mathias Van de Walle (CD&V) rolde op een skateboard door het lint, en zo was het skatepark officieel geopend.

—------------------------------

De patiënten, artsen, medewerkers en vrijwilligers van AZ Alma worden deze week getrakteerd op een exclusief (en digitaal) kerstconcert op hun kamer. Het concert werd ingespeeld in cc De Herbakker in Eeklo. Het digitaal kerstconcert zal zowel de patiënten als de artsen, medewerkers en vrijwilligers een hart onder de riem steken na alweer een lastig en moeizaam coronajaar.

—------------------------------------------

Je kan vanaf deze week een elektrische step gebruiken om je te verplaatsen in Maldegem. De zogenaamde M-steps kunnen gebruikt worden in heel groot-Maldegem, en kan je ontlenen via de app van de leverancier Bird. Je moet wel 18 jaar of ouder zijn om te mogen rijden met een elektrische step. —---------------------------------

In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 december wordt alle signalisatie aan de werf op de E40 in Aalter verwijderd. Die nacht moet alle verkeer richting kust over één rijstrook. Dat kan tijdelijk voor extra hinder zorgen. Tijdens de kerstvakantie is er op de E40 in Aalter geen hinder voor het verkeer. Vanaf maandag 10 januari worden pas de geluidsmuren geplaatst aan de overkant.

—------------------------------------------------

Eeklo heeft het winterplan klaar in de strijd tegen gladde wegen. Naast het strooien van de wegen staat de stad ook in voor het ruimen van de fietspaden, publieke parkings, het recyclagepark en de parkings van de stadsgebouwen. Iedere burger is zelf verantwoordelijk om het voetpad voor zijn woning ijs- of sneeuwvrij te maken.

—--------------------------------

In de Sint-Amanduslaan in Beernem zijn inbrekers dinsdagavond binnengedrongen in een appartement. Ze namen de vlucht met geld. De daders drongen het appartement binnen via het terras op de eerste verdieping en doorzochten verschillende ruimtes.De politie is een onderzoek gestart. Van de daders is voorlopig geen spoor.

—----------------------------------

De vier vaccinatiecentra voor de inwoners van het Meetjesland willen vanaf 3 januari 2022 een versnelling hoger schakelen. Door de aanpassing van het interval tussen basisvaccinatie en boosterprik, zijn er nieuwe mogelijkheden. De centra roepen ook alle Meetjeslanders op om zich te registreren via Qvax.be. Op die manier zou je nog sneller aan de beurt kunnen komen dan eerst gepland.

—-----------------------------------

Om de marktkramers in Aalter op parking Cornelius elektriciteit te geven, staan er nu tijdelijk ronkende stroomgroepen. Er zijn vier nieuwe elektriciteitskasten besteld voor op parking Cornelius. Van zodra de marktkramers daar hun elektriciteit kunnen nemen, zullen de stroomgroepen verdwijnen.

—----------------------------------------

Vlaams Belang Eeklo neemt een nieuwe start. Jens De Pauw (27) wordt de nieuwe voorzitter. Vlaams Belang haalde vorige gemeenteraadsverkiezingen in Eeklo zeven procent van de stemmen, en één zetel in de gemeenteraad.

—-------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws