Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 22 april 2021

gepost 3 weeks ago, op donderdag, 22 april 2021 door Crew

Gisteren was de politiezone Meetjesland Centrum druk in de weer met de flitsmarathon die in het hele land georganiseerd wordt. Er werden in de voormiddag 1.700 voertuigen door middel van een bemande snelheidscamera aan een controle onderworpen. Daarvan waren 70 bestuurders, wat neerkomt op zo’n 4 procent, in overtreding.

------------

Het College ten Doorn in Eeklo wil vanaf volgend schooljaar een laptop ter beschikking stellen aan alle leerlingen vanaf het vijfde leerjaar tot het zevende jaar secundair. Alles samen gaat het om meer dan 3.000 leerlingen. Tijdens deze coronacrisis zag de school dat er meer dan ooit nog een grote digitale kloof is. College ten Doorn kan voor de aankoop van de laptops rekenen op maar liefst 1,6 miljoen euro subsidie van de overheid.

------------------

Het stadsbestuur van Brugge gaat door met het plan om zomerbars toe te laten in drie parken. Nochtans klinkt er protest, onder meer van UNIZO Brugge, dat vraagt om de oproep naar uitbaters weer in te trekken. Burgemeester Dirk De fauw denkt net dat het mensen met ervaring in de horeca zijn die zich kandidaat zullen stellen voor de zomerbars.

-----------------

Er is onduidelijkheid ontstaan voor veel mensen of je nu Nederland mag reizen. Afgelopen maandag verviel het verbod op niet-essentiële reizen. De bevoegde minister bij onze Noorderburen nam voorzorgsmaatregelen. Je moet eerst tien dagen in quarantaine als je de grens oversteekt.

------------

Woensdagmiddag omstreeks 16 uur gebeurde op de Baron de Maerelaan in Zeebrugge een ongeval. Ter hoogte van de Kraakstraat kwam het tot een botsing tussen een personenwagen en een vrachtwagen. Door het ongeval scheurde de brandstoftank van de trekker en kwam een aanzienlijke hoeveel mazout op de rijweg terecht. De brandweer kwam ter plaatse om met oplosmiddel het gladde wegdek te reinigen.

--------------

Het konijnenasiel Rambi in Maldegem zit overvol. De toestroom brengt het asiel in financiële moeilijkheden. Vaak zijn het diertjes die aangekocht zijn in deze lockdown, wellicht om de kinderen te plezieren en bezig te houden. Maar dieren mogen nooit een impulsaankoop zijn. Vooraf denken ouders en kinderen vooral aan de leuke en schattige momenten met een nieuw huisdier. Maar als het dier er effectief is, moet er ook dagdagelijks goed voor gezorgd worden.

----------------

Het College ten Doorn in Eeklo verandert de naam van haar vijf middelbare scholen. Om het hokjesdenken te vermijden, wordt voortaan niet meer gesproken van ASO, TSO of BSO, maar krijgen de scholen nu elk een Latijnse naam.

--------------

De nieuwe minigolf op het Sportpark van Eeklo opent officieel op 1 mei. Het nieuwe skatepark er naast opent normaal een weekje later. De minigolf is een nieuw terrein met 18 holes en volgens de plaatselijke club één van de mooiste parcours van Vlaanderen.

-------------

De provinciale domeinen in Oost-Vlaanderen willen ook buiten de vakantieperiodes en na de coronacrisis met een reservatiesysteem blijven werken. Daarmee kan je vooraf bijvoorbeeld een boot of fiets reserveren. Het is coronaveiliger omdat de bezoekers beter worden gespreid, de bezoekers zijn ook zeker dat er nog plaats is.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws