Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 19 maart 2020

gepost 3 months ago, op donderdag, 19 maart 2020 door Crew

De kappers in Aalter zitten met de handen in het haar door de coronacrisis. Na overleg beslissen steeds meer kappers om te sluiten. Dirk Boudrez heeft zijn salon aan het station van Aalter en besliste woensdagochtend als een van de eerste om de zaak te sluiten. De beroepsfederatie van kappers zegt dat kappers moeten sluiten in het belang van ieders gezondheid dat zegt ook Stephane Coigné van coiffure.org ***** u1

----------------------------

De wekelijkse woensdagmarkt in Aalter is vanaf nu afgelast, en dat zorgde gisteren voor verlaten taferelen in het centrum van Aalter. De strenge nieuwe maatregelen van de regering gingen in vanaf woensdagmiddag 12 uur. In Deinze ging de wekelijkse markt tot de middag nog door, maar in Aalter werd dinsdagavond beslist om de wekelijkse markt meteen te schrappen. Normaal zou het centrum van Aalter met de mooie lentezon van gisteren bruisen, maar ook hier gooide corona roet in het eten.

--------------------------------

Ondanks de oproep om niet te hamsteren blijven mensen massaal supermarkten bezoeken. Zo ook in de Delhaize in Aalter. De sector benadrukt dat het hamsteren niet nodig is, dat zegt ook Roel Dekelver, woordvoerder bij Delhaize. U3

-------------------------

De bibliotheek van Eeklo heeft gisteren beslist om te stoppen met de mogelijkheid om boeken te reserveren en af te halen.

Door hetcoronavirus blijft ook de bibliotheek van Eeklo dicht, net zoals alle andere openbare gebouwen. Maar je kon de voorbije dagen wel boeken reserveren via een online formulier, en de boeken dan afhalen. Na een nieuw crisisoverleg binnen het stadsbestuur, blijkt ook dat systeem niet sluitend. Er kunnen dan ook geen boeken meer gereserveerd en afgehaald worden in de bibliotheek van Eeklo.

--------------------------------

Ook in onze regio zullen niet noodzakelijke verplaatsingen gecontroleerd worden.

Iedereen moet vanaf nu zoveel mogelijk thuisblijven. Enkel noodzakelijke verplaatsingen zijn nog toegelaten. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad beslist. De maatregelen om het nieuwe coronavirus verder in te dijken, gelden al zeker tot en met 5 april. Dat zegt ook burgemeester van Aalter: Pieter de Crem.

------------------------------

Eeklo schrapt alle geplande eigen evenementen, nu al zeker tot 30 april. Ook de paasvakantie zal dus opvallend stil worden in de stad.

Door corona zijn er nu nationale maatregelen aangekondigd tot 5 april, maar Eeklo trekt die lijn nu al verder door. De voorbereidingen van evenementen in april moeten nu genomen worden, vandaar dat we tot eind april zelf geen evenementen gaan organiseren. De wekelijkse donderdagmarkt in Eeklo gaat niet door, voorlopig tot en met 3 april.

----------------------------------

AZ Alma start het project ‘Hallo AZ Alma’ op om patiënten via videochat in contact te laten komen met het thuisfront.

Er geldt door de corona-crisis een totaal bezoekverbod in het streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo. Het ziekenhuis laat patiënten die zelf geen smartphone hebben nu videochatten met het thuisfront, om zo sociale isolatie tegen te gaan.

----------------------------

Overal in het Meetjesland worden de gemeenteraden van maart geschrapt door corona.De schepenen en gemeenteraadsleden van Evergem zullen op donderdag 26 maart een digitale gemeenteraad houden. Het wordt geen gemeenteraad met webcam op video, want dat zou niet lukken. Gemeenteraadsleden geven hun reacties en bemerkingen door op elk agendapunt, en krijgen via het online systeem een schriftelijk antwoord. Volgende week donderdag moeten de punten dan gestemd worden. De beslissingen worden dan meteen openbaar gemaakt.

----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws

Kia juni 2020