Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 18 november 2021

gepost 1 year ago, op donderdag, 18 november 2021 door Crew

Aalter pakt uit met een reeks van tien grote wegenwerken, maar de barslechte Brugstraat staat niet op dat lijstje. De Venecolaan en de Brugstraat zijn toegangswegen naar het industriepark, zegt het Aalterse bestuur dus moeten die werken goed voorbereid zijn, om de hinder tot een minimum te beperken. Vandaar dat het dossier verschoven wordt naar volgend jaar.

---------------------------------------------

In niet-coronatijden komen tijdens Brugge Feest in de nacht van oud naar nieuw zo’n 15.000 mensen klinken. De stad denkt erover na om met aparte vakken te werken. De overgang van oud naar nieuw zal zonder ‘dronespektakel' zijn in Brugge. Dat ging twee jaar geleden letterlijk en figuurlijk de mist in. Er komt wel vuurwerk, maar dan geluidsarm en dus diervriendelijk.

---------------------------------------

Wie de komende periode een patiënt komt bezoeken in AZ Alma in Eeklo zal een Covid Safe Ticket, een herstelcertificaat of een negatieve coronatest van maximum 48 uur oud moeten tonen.

--------------------------------

Danitsja Schoutteet (17) uit Maldegem gooit zich in de strijd om de nieuwe Miss Exclusive te worden. Als finaliste van Miss Exclusive zal Danitsja dopjes inzamelen voor geleide honden. Je vindt de Maldegemse schone op Instagram via ‘Danitsja_schoutteet’. Haar naar de overwinning helpen kan ook door ‘Exclusive 1’ te sms’en naar 6630. Let op dit bericht kost u een bijdrage.

-----------------------------------

De bekende Brugse zwanen worden weer opgehokt, nu er in de provincie Antwerpen een geval van vogelgriep is vastgesteld. Ook vorig jaar al moesten de vogels gevangen worden en enkele maanden binnen blijven. Het vogelgriepvirus dat bij wilde vogels circuleert, is niet gevaarlijk voor mensen. Als de ophokplicht weer wordt opgeheven, keren de dieren terug naar hun verblijfplaatsen.

--------------------------------------

De nieuwe bestuursploeg van Eeklo wil de lokalen van dienstencentrum Zonneheem ook ’s avonds en in de weekends meer open stellen. Het Zonneheem is nu al een goeddraaiende stek voor de senioren uit Eeklo. Maar de openingsuren beperken zich. De lokalen zouden perfect kunnen dienen voor vergaderingen van verenigingen.

----------------------------------------------

Bij het weghalen van het beeld van de godin Diana in het Sint-Annapark in Maldegem vonden gemeentearbeiders een groene fles met daarin een opgerold document. Om geen risico te nemen dat het papier beschadigd wordt bij het openen, werd de Gentse universiteit ingeschakeld.

--------------------------------

De stad Brugge zoekt stewards, baliemedewerkers en medisch personeel voor het testcentrum en voor het vaccinatiecentrum in B-Park. Ook voor het callcenter in het Huis van de Bruggeling is de stad op zoek naar helpende handen. Wie wil meewerken, kan zich kandidaat stellen en registreren via [email protected]

-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws