Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 17 september 2020

gepost 4 days ago, op donderdag, 17 september 2020 door Crew

De Markt van Aalter staat al heel de zomer bekend als het gezelligste terras van het Meetjesland, en wil daar een vervolg aan breien. Enkele uitbaters hebben een aanvraag ingediend om winterterrassen te mogen plaatsen. Normaal worden in Aalter tijdens de wintermaanden geen terrassen toegestaan, maar in dit coronajaar wordt dat wellicht anders. Groen Aalter roept op om toch ook de orde te bewaren en om overal toch zeker een vrije doorgang te laten.

------------------------

In de middelbare school Buso Spermalie zitten sinds maandag 58 leerlingen in quarantaine nadat drie leerlingen besmet raakten met het coronavirus.

De leerlingen raakten besmet buiten de schoolmuren. Omdat het om een school met buitengewoon onderwijs gaat, worden verschillende andere leerlingen nu thuis gehouden.

---------------------

Het fietspad in de Moerstraat in Bellem ligt er opnieuw zo hobbelig bij, dat veel fietsers voor de rijweg kiezen in plaats van voor het fietspad.

Twee jaar geleden werd het fietspad nog maar helemaal vernieuwd, maar ondertussen steken de wortels van de bomen het fietspad op heel wat plaatsen al weer omhoog. Dat zorgt voor veel oneffenheden en gevaarlijke situaties voor de fietsers.

------------------

N-VA Brugge wil van het woonzorgcentrum Minnewater, dat in 2022 haar deuren sluit, het nieuwe administratieve hart van de stad maken. Het neogotische gebouw zou veel beter dienen als ‘Huis van de Bruggeling’ dan het gebouw aan het station dat de stad huurt, vindt de oppositiepartij. Maar de stad heeft er totaal andere plannen mee.

------------------

Het kermisweekend in Maldegem wordt opgefleurd met een provinciale voetbalkraker die kan tellen: KSK Maldegem tegen VK Adegem. Een duel tussen twee tweedeprovincialers die op de eerste speeldag ‘grootste onderscheiding’ kregen. Maldegem walste over Lovendegem en Adegem won vorige wedstrijd tegen Merendree.

-------------------

Het wordt plots opvallend drukker in het triagecentrum aan het AZ Alma in Eeklo. Er werden maar liefst 600 patiëntencontacten geteld, vooral Meetjeslanders. Dat is een stijging van veertig procent met het weekend daarvoor. Om de druk te blijven aankunnen, komen er nieuwe regels: wie geen echte coronaklachten heeft, kan alleen nog maar op afspraak langskomen. Toch ook goed nieuws: in het ziekenhuis AZ Alma zelf, ligt momenteel maar één patiënt met een vermoeden van corona.

-----------------------

Het aantal positieve gevallen op het coronavirus in Brugse scholen blijft gestaag toenemen. Nu is er ook een leerling bij de Maricolen besmet.

De directie van het technisch instituut Heilige Familie bevestigt de positieve coronatest. Een hele klas moet de komende dagen in quarantaine. De Maricolen in Brugge blijven voorlopig werken onder ‘code geel’.

--------------------------

Het stadhuis en het belfort van Eeklo kleuren veertien dagen lang goud. De stad wil zo haar steun betuigen aan kinderen en jongeren die strijden tegen kanker.

Op 1 september kleurde het Europees Parlement al goud. Nu is het stadhuis van Eeklo de eerste stad in België die mee stapt in de actie ‘Shine Gold’. Dat is een initiatief van de Europese Vereniging van Pediatrische Oncologie. Elke vijftien minuten krijgt een gezin in Europa het vernietigende nieuws dat een kind kanker heeft.

----------------------

Groot is de verwondering bij Club Brugge fans nu er een groep buurtbewoners een crowdfunding is gestart tegen de bouw van een nieuw stadion op Olympia.

Enkele weken geleden werd uit de doeken gedaan hoe Club en stad Brugge samen het overlast- en mobiliteitsvraagstuk willen oplossen. Maar toch zijn een aantal buurtbewoners met een crowdfunding gestart om juridische stappen te kunnen ondernemen tegen het nieuwe stadion.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws