Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws donderdag 17 oktober 2019

gepost 11 months ago, op donderdag, 17 oktober 2019 door Wim Van Geert

Aalter wil iedereen op het draadloos internet en gaat voor free wifi op alle dorpspleinen van de nieuwe fusiegemeente. De wifi op de Markt van Aalter-centrum werd twee jaar geleden al aangekondigd, maar nu wil de gemeente een versnelling hoger schakelen en wifi op alle dorpspleinen voorzien. Verder wil Aaler naast free wifi op alle dorpspleinen ook een digitale kiosk voor iedere deelkern van de gemeente. Ook de ‘Aalter app’ zal verder uitgebouwd worden.

----------------------------

De Stationsstraat in Maldegem wordt vandaag deels afgesloten voor alle verkeer.

De ochtendspits kan nog vlot door, maar vanaf 9 uur gaat de Stationsstraat dicht, omdat er ter hoogte van de huisnummers 11 tot 17 een werfkraan afgebroken moet worden. Om verkeersopstopping te vermijden, zal de Stationsstraat tussen de kruispunten met de Marktstraat en Boudewijn Lippensstraat enkel toegankelijk zijn voor plaatselijk verkeer, en wordt het verkeer komende vanuit de Markstraat in Maldegem omgeleid.

--------------------

Langs de Damse Vaart-Oost gebeurde er zaterdagochtend een zwaar ongeval. Het dodelijk slachtoffer werd gisteren geïdentificeerd. De autopsie bracht aan het licht dat de eigenaar van de wagen wel degelijk de bestuurder was. Een man uit Koolkerke bij Brugge crashte met zijn Mercedes tegen een boom, waarna de wagen in brand vloog. De man kon niet tijdig uit het voertuig ontsnappen. Pas enkele uren later konden de hulpdiensten het verkoolde lichaam uit het wrak halen.

-------------------------------------

De stad Deinze krijgt een Vlaamse subsidie van 500.000 euro voor de aankoop van Tolpoortstraat 70-72. In dit leegstaande handelspand wordt in de lente van volgend jaar een verzamelplaats voor startende ondernemers gelanceerd, alvorens men er tijdelijk de stadsbibliotheek in onder zal brengen.“Vlaanderen neemt verschillende maatregelen om de handel in steden en gemeenten te versterken”, zegt minister Hilde Crevits. “Bedrijvige kernen brengen leven in de stad. Soms blijven gebouwen lang leeg staan en dat oogt niet goed in het straatbeeld en daarbij ondermijnt het de lokale handel.

------------------------------

In 2018 zijn er 58 drugsfeiten op West-Vlaamse scholen vastgesteld, met bijna een verdubbeling in Brugge van 12 naar 21 vaststellingen. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-kamerlid Franky Demon opvroeg aan partijgenoot Pieter De Crem. “Het is onrustwekkend.” Jongeren blijven experimenteren met drugs, zelfs nadat ze de schoolpoorten binnenstappen. Of ze hebben alleszins verboden middelen op zak.

---------------------------------

De bouw van de fietsbrug over de Volhardingslaan (N35) in Deinze werd woensdag unaniem goedgekeurd door de provincieraad. De toekomstige fietsbrug maakt deel uit van de fietssnelweg F7 tussen Gent en Kortrijk, een traject van 41,5 kilometer, waarvan 27,2 kilometer op Oost-Vlaams grondgebied ligt. De stad Deinze is al sinds 2010 vragende partij voor deze fietsbrug. Ze vormt een belangrijke schakel tussen het station van Deinze, deelgemeente Petegem en de buurgemeente Zulte.

-----------------------

In geen enkel ziekenhuis worden bij kinderen meer trommelvliesbuisjes ingeplant, dan in het AZ Alma in Eeklo. Dat blijkt uit een nieuw rapport van ziekenfonds CM.

Trommelvliesbuisje worden bij kinderen geplaatst die zeer frequent oorontstekingen hebben, daar erg zieke van zijn, vaak antibiotica nodig hebben en daar op den duur niet door genezen.

-----------------------------

Knokke-Heist is als eerste kustgemeente aan de beurt voor de uitrol van ‘Fibernet’ van Proximus. De uitrol van fiber in het centrum start binnen enkele weken. Om de hinder te beperken, gebeuren de werkzaamheden in overleg met het gemeentebestuur. Fiber is het vaste netwerk van de toekomst: doordat het ongeëvenaarde snelheden biedt, zonder onderscheid tussen download en upload.

---------------------

Scouts Aalter organiseren op zaterdag 19 oktober de 42ste editie van de Putfeesten. Voor het eerst op één locatie, in feestzaal Ten Dauwe.

Voor het kleine menu betaal je 55 euro, en voor het uitgebreide menu 80 euro. Wie vanaf 22 uur enkel wil komen feesten, betaalt 8 euro in voorverkoop en 10 euro aan de kassa. Info: www.putfeesten.be.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws