Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 15 april 2021

gepost 1 year ago, op donderdag, 15 april 2021 door Crew

Pieter De Crem (CD&V), voormalig minister van Binnenlandse Zaken en huidig burgemeester van Aalter, vindt 8 mei een goede datum voor de heropstart van de horeca. Gisteren besliste het Overlegcomité of de horeca op 8 mei open mag alleen met terrassen. Politieke rebellie zoals in Luik, waar ze naar eigen zeggen de terrassen op 1 mei sowieso gaan openen, vindt De Crem geen goed idee.

------------------

Eeklo wil alle inwoners en bedrijven meetrekken in hun verhaal van zonnepanelen. De stad werkt een project uit om ook mensen zonder het nodige geld, of mensen zonder beschikbare ruimte op hun dak warm te maken. Tegen 2030 wil schepen van Energie Bob D’Haeseleer zonnepanelen op zestig procent van de daken in Eeklo.

-----------

De stedelijke Jeugdraad in Brugge wil armoede uit de schoolkantine. Aan het Sint-Andreasinstituut hielden ze een pleidooi voor schoolmaaltijden voor iedereen. Uit een recente studie is gebleken dat in 2020 één op de zeven kinderen in Brugge wordt geboren in kansarme gezinnen, terwijl dat in 2016 nog één op de tien was. Om het tij te keren stelt de jeugdraad voor om gratis gezonde schoolmaaltijden aan te bieden aan alle jongeren, ongeachte hun sociale afkomst.

---------------

Het Nederlandse bedrijf European Sleeper wil vanaf april volgend jaar een nachttrein laten rijden tussen Oostende en Praag. De plannen wachten nog op goedkeuring, maar de details worden stilaan duidelijk. Er zou gestart worden met drie ritten per week Als de plannen worden goedgekeurd, gaat de treindienst vanaf april 2022 van start.

--------------

De stad Brugge zal “zeer welwillend” zijn voor horeca-uitbaters die hun terrassen vanaf zaterdag 8 mei willen uitbreiden. Dat stad had eerder al beslist dat terrassen tot dubbel zo groot mochten worden. Maar als dat verkeersveilig kan, moet zelfs meer mogelijk zijn. Sommige ondernemingen kunnen hun terras misschien wel drie keer zo groot maken. De sector moet zoveel mogelijk ondersteunt worden zegt burgemeester van Brugge Dirk De fauw.

---------------

De gemeenten Oostkamp en Beernem laten inwoners die jonger zijn dan 65 toe zich in te schrijven als reserve voor een coronavaccin via het online platform QVax. Ook vaccinatiecentrum De Groene Meersen in Zedelgem werkt vanaf nu met QVAX, het online systeem om je in te schrijven op de reservelijst voor vaccinatie.

------------------

In de Venecolaan in het industriepark in Aalter zijn gisteren acht transmigranten naar het politiebureau overgebracht nadat ze uit een vrachtwagen tevoorschijn waren gesprongen en op de vlucht waren geslagen. De transmigranten kruipen op een onbewaakt moment in de laadruimte van een vrachtwagen, totdat die op zijn bestemming arriveert. De tranmigranten zijn opgepakt en administratief aangehouden.

----------------

De nutswerken in de Kaaistraat in Eeklo zijn afgelopen week gestart. Het kruispunt met de Zuidmoerstraat zal onderbroken blijven tot eind juni. Na de paasvakantie wordt de verkeersregeling verschoven naar het kruispunt tussen de N9 en de Patersstraat. Zo kunnen de kinderen veilig de N9 oversteken om de school te bereiken.

--------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws