Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 1 oktober 2020

gepost 12 months ago, op woensdag, 30 september 2020 door Crew

De BinckBank Tour ziet er plots heel anders uit dan oorspronkelijk gepland. Omdat Nederland alle sportevenementen schrapt kan de rit naar Aalter - niet in Philippine starten. In allerijl werd een oplossing gezocht, en zal de koers nu starten en aankomen in Aalter, dat zegt ook schepen in Aalter Dirk De Smul die de vraag kreeg van het bestuur van De Binck Bank Tour *****

Tussen 13 en 16.30 uur worden zeven plaatselijke ronden van elk 21 kilometer gereden. ******

-----------------

Eeklo gaat begin oktober de grootste stadsenquête ooit houden. Iedereen ten zuiden van de N9 mag zijn zegje doen over de knip in de Zuidmoerstraat.

Al heel de maand september zorgt die knip voor heel wat discussie. Je kan nu niet meer rechtstreeks van de Moeie naar de N9 door de Zuidmoerstraat, en dat zorgt volgens de buurt voor veel extra verkeer in de zijstraten.

------------

Het populaire jongerencafé Klub Luxxx in de Marktstraat in Maldegem moet op burgemeestersbevel een maand dicht voor het niet naleven van de coronaregels. De uitbaters die beloven om terug te komen met een nieuw concept in de Markstraat in Maldegem.

--------------

Het oude ziekenhuis AZ Alma in de Moeie in Eeklo is zo goed als volledig gesloopt, maar één deel blijft staan. Dat blijkt ook de bedoeling, want het oudste deel van het voormalige ziekenhuis zal een nieuwe bestemming krijgen binnen het project van de Hartwijk. Schepen van ruimtelijke ordening in Eeklo Bob D'HAESELEER *****

Je hoorde Bob D’Haeseleer over de nieuwe bestemming van het oude ziekenhuis AZ Alma in de Moeie.

---------------

Er komt een strikt parkeerverbod in de Dreef naar de Drongengoedhoeve in Ursel.

Parkeren in de dreef van het Drongengoedbos mag eigenlijk niet, maar wordt niet beboet. Het Agentschap Natuur en Bos laat nu met affiches weten dat daar binnenkort verandering in komt. Het blijven parkeren tussen de bomen van de dreef, zorgt voor schade aan de boomwortels. Dat moet stoppen, en daardoor komt er binnenkort een einde aan het gedoogbeleid.

------------------

Onder het motto ‘Samen Veerkrachtig’ vindt vanaf vandaag tot 10 oktober 2020 de ‘10-daagse van de Geestelijke Gezondheid’ plaats. Ook Aalter doet opnieuw mee en wil met deugddoende spreuken in het straatbeeld inwoners een hart onder de riem steken en hun veerkracht ‘boosten’ in deze moeilijke coronaperiode. Kijk dus goed naar het straatbeeld in het centrum van Aalter en ontdek de spreuken.

------------

Deze vanaf deze middag rijdt de BinckBank Tour de hele dag op Aalters grondgebied. Je hoort schepen Dirk De Smul over waar je best als toeschouwer kan staan om het parcours te volgen****

Doordat het evenement in open lucht doorgaat kan dit in alle veiligheid doorgaan: *** Schepen Dirk De Smul over de Binck Bank Tour die vandaag wordt gereden in Aalter.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws