Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 8 december 2020

gepost 2 years ago, op dinsdag, 8 december 2020 door Crew

De politie kwam afgelopen dagen uit op 4 lockdownfeestjes. Opnieuw werd er ook bij het Europacollege aangeklopt. Ook op andere plaatsen in Brugge durven bewoners de Coronamaatregelen aan hun laars te lappen en een Corona party te organiseren. Zo werd er een feestje opgemerkt in het centrum van Brugge waar 4 PV’s werden opgesteld. In Zeebrugge kwamen op een privéadres 8 mensen bijeen om te feesten. Enkelen onder hen liepen niet voor de eerste keer tegen de lamp.

------------------

Cultuurcentrum De Herbakker blijft zeker al dicht tot en met 7 februari volgend jaar. Van zodra er meer duidelijkheid is over versoepelende maatregelen voor de cultuursector, kunnen de stad Eeklo meer zeggen over de activiteiten en ticketverkoop. Mensen die tickets kochten voor voorstellingen die gepland waren in het najaar, werden persoonlijk op de hoogte gebracht via e-mail.

---------------------

Buurtbewoners van de Witteleertouwerstraat in Brugge hoorden gisterenavond rond 21 uur een brandalarm afgaan in een appartement in de straat. Ze alarmeerden daarop de hulpdiensten. Eens ter plaatse controleerden ze de gebouwen, maar van brand was geen sprake. Wat de oorzaak was dat de brandmelder afging was niet meteen duidelijk. Na de inspectie werd alles veilig bevonden en kon iedereen terug vertrekken.

------------------

De BMW-garage De Mey uit Maldegem schenkt voor Sinterklaas speelgoed aan de kinderafdeling van AZ Alma in Eeklo en AZ Zeno in Knokke. Na Nieuwjaar opent De Mey een tweede BMW-concessie in Knokke, en zo was de link naar het AZ Zeno snel gelegd. Garage De Mey uit Maldegem schenkt al enkele jaren speelgoed aan AZ Alma in Eeklo.

-------------------

De corona-uitbraak in woonzorgcentrum Ter Luchte in Ruddervoorde is nog niet onder controle. Uit nieuwe cijfers, die de gemeente maandag bekend maakte, blijkt dat intussen acht bewoners het leven lieten. Het virus drong ook een tweede wooneenheid binnen. Aanvankelijk leek het aantal besmettingen nog mee te vallen, maar eind vorige maand bleken plots 40 bewoners en personeelsleden positief te hebben getest op Covid-19.

-------------------

In de Brugsestraat in Oostkamp is gisteren een 51-jarige fietser uit Brugge gewond geraakt bij een ongeval. Het slachtoffer reed omstreeks 8.15 uur tegen een openstaande autodeur van een Volvo die zich net had geparkeerd. De 63-jarige bestuurder uit Oostkamp had de aankomende fietser wellicht niet opgemerkt. De Bruggeling kwam ten val en liep daarbij lichte verwondingen op. Hij werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

------------------------

De politie van Brugge benadrukt dat fietsers tijdens de verkeersvrije dagen moeten afstappen in de winkelstraten. Dat doen ze nadat afgelopen weekend werd geconstateerd dat niet alle fietsers die regel hebben begrepen. Hoewel het weekend rustig verliep, wil de politie nogmaals de regels verduidelijken. Ze roepen ook nogmaals op om de aanwijzingen van de covid-assistenten op te volgen.

---------------

De Apolloniakapel, op de hoek van de Tieltsesteenweg met de Veldstraat in Aalter, is helemaal terug. Nadat de kapel in 2018 al werd heropgebouwd, rondde het lokaal bestuur nu ook de omgevingsaanleg af. De originele Apolloniakapel werd in 1910 gebouwd en is toegewijd aan de heilige Apollonia, de beschermheilige van de tandartsen. Mensen gingen er vroeger op bedevaart om te bidden tot de heilige Apollonia en hen te verlossen van hun tandpijn of andere gebitsproblemen.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws