Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 7 september 2021

gepost 10 months ago, op dinsdag, 7 september 2021 door Crew

Afgelopen weekend is Jens De Smet uit Maldegem gestorven, nadat hij ineenzakte op het voetbalveld. Hij was slechts 27 jaar oud en had voorheen geen gezondheidsklachten. Ze brachten Jens De Smet nog met spoed over naar het ziekenhuis in Brugge, maar die hulp kon niet meer baten. Hij heeft bij FC Kleit, KSK Maldegem en KVV Zelzate gespeeld. Dit jaar voetbalde hij bij VK Adegem.

-------------------

Danscafé Starz Club op de Eiermarkt in Brugge moet een maand de deuren sluiten op bevel van burgemeester Dirk De fauw. De beslissing viel na een reeks klachten van buurtbewoners, inbreuken op de coronamaatregelen en meerdere tussenkomsten van de politie. Het is niet de eerste keer dat de eigenaar van Starz Club op de vingers getikt wordt. Vorig jaar werd het café al eens gesloten na enkele inbreuken op de coronamaatregelen.

--------------------

De stad Eeklo en de gemeente Maldegem zetten op Open Monumentendag hun treinerfgoed in de kijker. Via de historische spoorlijn 58 kan je op zondag 12 september een unieke belevingstoer maken op en rond de rails van het ‘langste monument’. In een oude treinwagon in het Stoomcentrum in Maldegem werden gisteren de activiteiten rond Open Monumentendag in Eeklo en Maldegem voorgesteld.

---------------------

Fietsers kunnen hun hartje ophalen, want langs de Sint-Jorisstraat in Beernem, tussen de Kauter en de Miseriestraat komt een fietspad. De heraanleg zorgde voor een afgescheiden en volledig vernieuwde rijweg voor fietsers. Tijdens het kermisweekend in Sint-Joris kunnen inwoners het nieuwe fietspad ontdekken aan de hand van een fietszoektocht. Er komt later ook een fietspad tussen Beernem en Oedelem.

-----------------------------------

De bekende ballonvaarder Wim Verstraeten uit Sinaai is afgelopen zondag op 64-jarige leeftijd overleden aan een slepende ziekte. Ook in het Meetjesland is het nieuws van het overlijden van de bekende ballonvaarder niet onopgemerkt voorbijgegaan. Luc Madou uit Eeklo zegt in HLN dat hij veel van Wim Verstraeten als ballonvaarder kon leren.

------------------

In de Kortrijksestraat in Oostkamp is maandagmorgen een 14-jarige jongen uit Oostkamp aangereden op z’n fiets. Volgens de politie Het Houtsche kwam de tiener vanachter een bus. Een 65-jarige motorrijder uit Brugge die in de tegenovergestelde richting reed, merkte hem te laat op. Het kwam tot een aanrijding, waardoor de fietser ten val kwam. De fietser werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

-----------------------

De stad Eeklo en de provincie Oost-Vlaanderen werken samen aan een fietsrouteplanner. Daarmee zal je zelf je beste fietsroutes kunnen uitstippelen, te vergelijken met de app Waze, maar dan voor fietsers in plaats van automobilisten. Twintig Oost-Vlaamse steden, waaronder Eeklo, hebben samen met de provincie Oost-Vlaanderen een project uitgewerkt voor de ontwikkeling van zo’n fietsrouteplanner.

-------------------

Primeur voor krachtbalclub Male: als eerste club van Vlaanderen beschikt ze over een krachtbalveld in kunstgras. De stad Brugge legde dat terrein zopas aan. Met 107 leden en 9 kampioenschappen behoort de krachtbalclub Male al lange tijd tot een van de beste van het land. Hun twee velden op natuurgras zijn nu vervangen door één veld op kunstgras. De stad Brugge investeerde 200.000 euro.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws