Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 7 april 2020

gepost 4 years ago, op maandag, 6 april 2020 door Crew

Mieke Vertriest, onafhankelijk gemeenteraadslid in Aalter en Paul Beheyt, gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang Aalter, zijn er in geslaagd via hun uitgebreid en betrouwbaar netwerk een 1.500 exemplaren van chirurgische mondneusmaskers aan te kopen. Je hoort daarover Mieke Vertriest: **** u1 Er werd door Mieke Vertriest en Paul Beheyt maskers aangekocht voor 1.500 €. De mondmaskers worden geschonken aan twee zorg- en verzorgingsinstellingen: **** u2 Je hoorde gemeenteraadslid in Aalter - Mieke Vertriest over mondmaskers die ze samen met collega-gemeenteraadslid Paul Beheyt aankocht.

-------------------------

Het groencomposteringspark in de Durmelaan in Aalter opent vandaag opnieuw de deuren maar let op de extra veiligheidsmaatregelen. De recyclageparken in Aalter-centrum en Knesselare en de groeninzameling in Ursel blijven voorlopig dicht.

Het groencomposteringspark kan worden geopend omdat er veilig groenafval afgeleverd kan worden met een minimum aan contact met het personeel. Om risico's te vermijden, zijn veiligheidsmaatregelen van kracht, dat horen we van een medewerker van het groencomposteringspark: ***** u9 ,ook het personeel werkt er beschermd **** u9 Het park kan enkel bezocht worden langs de Durmelaan in Aalter voor groeninzameling. De parkwachter geeft je nog de openingsuren. *** u9

---------------------

In de voormalige militaire kazerne in Sijsele zijn gisteren iets na de middag de eerste vijftien asielzoekers aangekomen. In een bus vanuit Brussel werden ze het terrein binnengeloodst. Het Rode Kruis zal in opdracht van Fedasil voor twee jaar een noodopvangcentrum uitbaten in de leegstaande legerkazerne in Sijsele. Er mogen maximaal 300 asielzoekers worden opgevangen. De opening was in principe al voor eind maart gepland, maar werd door de coronacrisis uitgesteld tot 6 april. Het Dams stadsbestuur drong bij Fedasil aan op een verder uitstel gezien de huidige maatregelen, maar dat bleek niet haalbaar.
-------------------------

Vlaamse woonzorcentra houden de nodige maatregelen goed in stand tegen de uitbraak van het coronavirus. Zo ook in het woon-zorgcentrum in Aalter de Veilige Have. Mieke Vertriest werkt er als nacht-verpleegster en legt uit hoe de inwoners met de toestand omgaan: *** u3 Bewoners of verzorgend personeel testen op Covid-19 kan nog niet. *** u4 Het werkten in de zorgsector is emotioneel zwaar hoor je nog van Mieke Vertriest: **** u6

-------------------

Tot zondag 19 april is er geen doorgaand verkeer mogelijk in de Nieuwstraat en Brielstraat in Maldegem. Er worden herstellingswerken uitgevoerd aan de rotonde. Na de herstelling moet de werf nog een week uitdrogen. Het gemotoriseerd verkeer moet omrijden. Inwoners van het deel Brielstraat tussen de Stationsstraat en Nieuwstraat, kunnen hun woning bereiken via de Stationsstraat. De straat wordt daar tijdelijk een dubbele rijrichting. Voetgangers en fietsers die afstappen, kunnen wel door. De handelszaken blijven gedurende de werken in Maldegem bereikbaar.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws