Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 5 mei 2020

gepost 7 months ago, op dinsdag, 5 mei 2020 door Crew

Al bijna 2.000 inwoners van Aalter hebben gisteren hun gratis mondmasker besteld bij de gemeente. De meeste Aalternaren zullen het deze week al krijgen.

Het bestuur kiest er bewust voor om de maskers niet zomaar in de brievenbus te droppen. Dan zouden er te veel maskers bedeeld worden aan mensen die er eigenlijk geen moeten hebben. Wie de moeite doet om het gratis mondmasker aan te vragen, zal het ook effectief gebruiken. Op de eerste dag zijn al duizend mondmaskers de deur uit gegaan, en liggen die al in de brievenbussen. Bestellen van mondmaskers in Aalterkan nog tot 10 mei.

---------------------

Bijna de helft van de 52 appartementen zijn verkocht van het nieuwe bouwproject Dans aan de Boelare in Eeklo. Dans wordt een nieuw project tussen het Jan Frans Willemsplein en de Boelare in Eeklo, op de voormalige site van balletschool Anne-Sophie Deweer. De interesse in het project is de voorbije weken ondanks het coronavirus toegenomen. En dat vertaalt zich ook naar de verkoop van het bouwproject.

--------

Het ziekenfonds van de liberale mutualiteit zet in op het plaatsen van mondmasker - automaten. Je kunt mondmaskers uit de automaat halen aan het kantoor van de liberale mutualiteit in Deinze, Eeklo, Lokeren, Oudenaarde, Gent en Lochristi.

--------------------------------

De stad Brugge is gestart met het aanbrengen van wegmarkeringen om vanaf maandag 11 mei de eerste shoppers te ontvangen. Brugge voert verkeersvrije winkelstraten in, waarbij voetgangers aangeraden wordt om de pijlen te volgen.

Die pijlen zijn gisteren al aangebracht op verschillende delen van de Steenstraat, de drukste winkelstraat van Brugge. Voetgangers zullen op de rijbaan kunnen lopen, het verkeer in die straten is af gesloten. Op het voetpad blijft zo ruimte voor elke winkelier om een wachtzone te voorzien, eventueel met hekkens of linten.

UNIZO Brugge vindt dat geen goed idee. De zelfstandigenorganisatie verwacht geen stormloop. UNIZO vraagt om net nu in te zetten op een vlotte bereikbaarheid en extra shop-and-goparkeerplaatsen in Brugge.

----------------------

Maldegem zet zwaar in op het bedelen van gratis mondmaskers voor de inwoners. Er zijn 200.000 chirurgische maskers geleverd, zodat elke inwoner van Maldegem acht gratis maskers in de bus zal vinden. Die bedeling zou al ten laatste komend weekend rond moeten zijn. Opvallend: de gemeente betaalt de mondmaskers met de mindere uitgaven die ze moet doen, omdat een deel van het personeel technisch werkloos is.

Geen enkele gemeente in het Meetjesland zet zwaarder in op het gratis bedelen van mondmaskers dan Maldegem. De gemeente betaalt amper 25 eurocent voor een mondmasker. Met de invoerrechten, transport en taksen er bij, zal elk mondmasker ongeveer 35 tot maximum 40 eurocent kosten.

----------------------------

Goed nieuws vanuit woon-en zorgcentrum Deken Darras in Tielt. Alle rusthuisbewoners en alle personeelsleden van Zorg Tielt die in contact komen met de bewoners werden vorige week getest op Covid-19. Niemand testte positief.

In het rusthuis waren er geen gekende besmettingen, maar begin april was wel nog sprake van een bevestigde besmetting in de naastgelegen serviceflats van residentie Ampe. Sindsdien zijn er geen besmettingen bij gekomen en dat wordt nu bevestigd door de testresultaten.

---------------------------------

In Lotenhulle wordt gestart met de sloop van de drie grote handelspanden, tussen Lodorp en de Achterstraat. Tegen eind volgend jaar moeten tien nieuwe koopwoningen in de plaats komen. De sloop van de leegstaande handelspanden is het einde van een stuk geschiedenis in Lotenhulle. De laatste zestien jaar stonden de panden tussen Lodorp en de Achterstraat in Lotenhulle leeg. Nu komen er nieuwe woningen tegen eind 2021.

----------------------

Vanaf vandaag zijn het gemeentehuis en het sociaal huis van Wingene weer open, ook voor niet-prioritaire zaken. Al wordt er uit voorzorg alleen op afspraak gewerkt.

Met vloerstickers, affiches, afgebakende wachtruimtes, plexiglas voor de loketten en een digitaal afsprakensysteem laat de gemeente Wingene niets aan het toeval over.

--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws