Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 29 september 2020

gepost 4 years ago, op maandag, 28 september 2020 door Crew

Een 27-jarige man uit Aalter is zwaargewond geraakt tijdens een arbeidsongeval in Diksmuide. De man was een hoogtewerker aan het lossen van op een vrachtwagen en stond in de mand bovenaan. Tijdens het naar beneden rijden kantelde het gevaarte evenwel. Volgens de lokale politie Polder bleef het slachtoffer steeds bij bewustzijn. Hij werd onder begeleiding van de mug naar het AZ Delta in Roeselare overgebracht.

De Dienst Toezicht Welzijn op het Werk werd verwittigd, aangezien het om een arbeidsongeval gaat.

---------------

Als we tegen donderdag eindelijk een nieuwe regering krijgen, dan is Pieter De Crem bezig aan zijn laatste week als minister. Of De Crem terug voltijds burgemeester wordt van Aalter valt af te wachten. Voorzitter van CD&V Joachim Coens kan De Crem nog inzetten om ambitieuze plannen te verwezenlijken.

---------

Er vinden vandaag terug coronatests plaats voor de 300 studenten van het Europacollege in Brugge. Tot nu hebben al 53 studenten positief getest.

Vorige week dinsdag raakte bekend dat 22 leerlingen van het college besmet waren. De medestudenten moesten daarna meteen in quarantaine. En dat was niet zonder reden, want daarna volgden nog een aantal positieve gevallen. De jongeren moeten in hun leefgroepen op hun kamer blijven. Wie dat niet doet, riskeert een boete van 250 euro.

---------------

De leerlingen van de tuinbouwafdeling van het College ten Doorn in Eeklo experimenteren in hun serres volop met ‘nieuwe groenten’, zoals de zoete aardappel of bataat. De consumptie van zoete aardappel of bataat wint de laatste jaren veel aan populariteit in België. De plant wordt tot nu vooral ingevoerd uit warmere regionen zoals Amerika, Chili en Spanje. De klimaatverandering zorgt ervoor dat ook hier de teelt hiervan kan lukken.

-----------------

De interieur- en exterieurbeurs Hof & Huis in Beernem mag dan uitgesteld zijn tot 2021, een kleinere variant met zestig exposanten is wél mogelijk van vrijdag 9 tot maandag 12 oktober op het domein Le Manoir in Beernem.

Het domein is ongeveer 40.000 vierkante meter groot, waarvan de organisatie ongeveer 5.000 vierkante meter gebruikt. Alles wordt dus op een veilige manier georganiseerd. Je vindt er een heel mooie dreef aan de inkom met heel wat exposanten, een verrassende tuin en afwisseling van water en groene partijen.

--------------

De oppositiepartijen CD&V en N-VA uit Eeklo hebben samen klacht ingediend bij de gouverneur van Oost-Vlaanderen., omdat ze in de gemeenteraad meer respect willen voor de oppositie. Fractieleiders Filip Smet (CD&V) en Hilde Lampaert (N-VA) zeggen na de gemeenteraad van vorige week woedend en verontwaardigd te zijn. Wanneer de oppositie vragen stellen, wordt afwijkend geantwoord. Ondertussen vertegenwoordigt het stadsbestuur minder dan de helft van de kiezers van Eeklo.

---------------

De politiezone van het Meetjesland voerde gerichte controles uit naar bestuurders die onder invloed achter het stuur zaten. Er werden verschillende rijbewijzen ingetrokken. Ook werden er twee voertuigen in beslag genomen.

In totaal werden vier bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Een eerste bestuurder reed met een opgedreven, niet verzekerde bromfiets. Deze werd in beslag genomen. Een tweede bestuurder reed terwijl zijn rijbewijs recent was ingetrokken.

--------------------

Het stadsbestuur van Brugge bevestigt dat zowel het winterconcept Wintergloed met de schaatspiste aan het Minnewater als de kerstmarkt in het centrum gewoon plaatsvinden dit jaar. Burgemeester van Brugge: Dirk De fauw wil de mensen toch wat sfeer gunnen tijdens de eindejaarsperiode.

----------------

Het stedelijk bosdomein Beisbroek wordt 24 hectare groter. Dat is een kwart groter dan het nu al is. Het bosgebied zal gefaseerd uitbreiden in de komende drie jaar. Om de sfeer van rust en natuur te verhogen, voorzien het Brugs stadsbestuur een geluidsbuffer langs de E40. Deze buffer zal een groene inkleding krijgen, zodat ook de visuele kwaliteit van Beisbroek verbetert.

-------------------

Je kan sinds kort ook e-boeken ontlenen in de bib van Aalter via het platform cloudLibrary. Je kan ze lezen op pc, tablet, smartphone en op de meeste e-readers!

Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en ze 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. En dat dus bij de bibliotheek van Aalter die sinds kort gevestigd is in het kunstencentrum - Art Aalter.

------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws