Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 27 juli 2021

gepost 3 years ago, op maandag, 26 juli 2021 door Crew

Net als in Nieuwpoort en Knokke-Heist zijn maandag ook straten in Brugge ondergelopen. De brandweer kreeg vooral oproepen uit de binnenstad. Onder meer in de Langestraat en de Jozef Suvéestraat liepen kelders onder. “Geen enkele riolering is voorzien op zo’n grote hoeveelheid regen op korte tijd”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem in HLN. Er viel meer dan veertig liter per vierkante meter in één uur tijd”. Van Volcem laat weten dat de stad Brugge fel investeert in nieuwe riolering.

---------------------------

Een zwerfkat,werd in Maldegem 18 maal beschoten en kreeg een voet op haar bekken tot het brak. “Dit is ziekelijk gedrag en we hopen dat de dader wordt gevonden en berecht”, zegt dierenarts Ellie De Grauwe van De Poezenboot in Gent. Intussen zijn er ernstige aanwijzingen naar de mogelijke dader.

--------------------

Met de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) wil de gemeente Aalter toekomstige krijtlijnen vastleggen voor de bouw van een nieuwe toonzaal aan Garage De Prest in de Hooiestraat 24 in Knesselare. In 2019 werd een gunstig planologisch attest afgeleverd door het bestuur.

-------------------------

Op woensdag 28 juli 2021 kan je tijdens de wekelijkse markt op parking Aard de infostand van Jobpol, de rekruteringssite van de politie, terugvinden. Van 8.00 u tot 12.00 u kom je alles te weten over de verschillende jobmogelijkheden en de bijhorende selectieprocedure. Daarnaast is het ook de ideale gelegenheid om de verschillende diensten van de federale politie en de lokale politie te ontdekken.

-----------------

Dankzij Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) kunnen Vlaamse dierenasielen voor het eerst rekenen op structurele steun. In Beernem geniet het opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren van ruim 3 duizend 700 euro ondersteuning. Ook Nelly’s Papegaaienopvang in Oedelem ontvangt een subsidiebedrag van bijna 4duizend 900 euro. Lode Vanneste zegt in HLN dat het in elk geval een meer dan welgekomen duw in de rug is voor beide initiatieven, want spijtig genoeg komen steeds meer dieren in een asiel terecht.

---------------------------

De stad Brugge heeft met een team van deskundigen een beheersplan gemaakt voor de Brugse stadsvesten voor de komende 24 jaar. Wat deze 19de-eeuwse wandelpromenade zo uniek maakt, is dat ze is aangelegd bovenop de oorspronkelijke stadsverdedigingsstructuren. De Vesten in Brugge behoren sinds 2000 tot het UNESCO Werelderfgoed en zijn sinds 2016 beschermd als stadsgezicht.

----------------------------

In Lissewege is de bliksem ingeslagen op een van de gebouwen van basisschool Ter Poorten. Het ging gepaard met een oorverdovende knal en ook het brandalarm trad in werking. Buren sloegen alarm bij de hulpdiensten. Van een echte brand was gelukkig geen sprake. Eens de nodige deuren geopend waren, deed de brandweer nog een grondige controle van alle gebouwen.

--------------------------

Woensdag 28 juli 2021 kan je tijdens de markt in Aalter jouw fiets gratis laten registreren! Dat maakt het makkelijk om de eigenaar te kunnen achterhalen bij controles en bij het aantreffen van achtergelaten of gestolen fietsen. De fietsen worden niet meer gegraveerd omdat ze zo beschadigd konden worden, daardoor markeert de politie jouw tweewieler nu met een speciale sticker.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws