Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 26 januari 2021

gepost 1 year ago, op maandag, 25 januari 2021 door Crew

Op de Knokkebaan de N 44 in Aalter wordt de straatverlichting uitgeschakeld. Dat horen we van schepen in Aalter Kris Ally: u2 *****Aldus Schepen Kris Ally over het uitschakelen van de straatverlichting langs de Knokkebaan. Half april evalueert wegbeheerder Agentschap Wegen en Verkeer de gewijzigde lichtsituatie op de N44.

------------

Hulpverleningszone Meetjesland is op zoek naar een voltijds polyvalent medewerker in de communicatie- en administratiedienst. Onder andere de coƶrdinering van interventieploegen en telefonische communicatie met de burgers vallen onder het takenpakket. Tot 31 januari kunnen mensen zich aanmelden via [email protected]

------------------------

Er komt een nieuw museum in Brugge voor schone kunsten. Een naam is er al: BRUSK zal het museum heten, de architect en keuze van gebouw ligt ook al vast. Het nieuwe museum komt pal in de binnenstad in de buurt van het Groeninge en Gruuthuse museum. Er komt ook een nieuw park met een museumroute doorheen Brugge.

-----------

Zoals we gisteren reeds melden wil Mieke Vertriest een Aalter Verhalenboek samen schrijven met elke Aalternaar in deze coronatijd. Vandaag bellen we opnieuw met Mieke en vragen haar of die verhalen echt gedrukt zal worden als een leesboek ? *** u4

En als je mee wil schrijven met Mieke kan dit via een mailtje dat je stuurt naar [email protected] Je deelt niet alleen je verhaal je steunt er ook de VZW Aalternatief mee.

---------------

AZ Alma in Eeklo, het streekziekenhuis van het Meetjesland, schrapt vanaf morgen het bezoek. Het aantal coronapatiƫnten gaat er fors de hoogte in zegt persmedewerker van het AZ Alma Marc Van Hulle ** * u3Het Az Alma in Eeklo kon lang bezoek toelaten maar nu kan dit niet meer: * **** Je hoorde Marc Van Hulle over de gewijzigde bezoekregeling die vanaf woensdag ingaat in het AZ Alma.

--------------

De gemeente Aalter wil de sporthal van Knesselare zo snel mogelijk vrijmaken. De sporthal wordt nu gebruikt als een triagecentrum maar er wordt steeds minder getest. De sporthal van Aalter zal gebruikt worden als vaccinatiecentrum. Het bestuur van Aalter wil voorkomen dat er geen enkele sporthal meer ter beschikking zou zijn. Burgemeester Pieter De Crem was niet bereikbaar maar schepen Kris Ally bevestigt dat het vaccinatiecentrum klaar staat: ****

---------------

Heel de maand februari zijn er werken aan de nutsleidingen in de omliggende straten van het Jan Frans Willemsplein in Eeklo. De werken worden in verschillende fasen opgedeeld. Starten gebeurt op 1 februari voor een week aan de onpare kant van de August Van Ackerstraat, tussen Boelare en Pastoor De Nevestraat. Die week is er eenrichtingsverkeer richting Boelare.

-----------


  • Bron: Het Laatste Nieuws