Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 25 augustus 2020

gepost 3 months ago, op maandag, 24 augustus 2020 door Crew

Politiezone Meetjesland deed extra verkeerscontroles waarbij 6 bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.
2 bestuurders van een motorvoertuig werden betrapt op het rijden onder invloed van drugs. En een bestuurder van een illegale gemotoriseerde step bleek bovendien onder invloed te zijn van drugs.

-----------------
De politiezone Meetjesland meldt aan onze redactie dat er bestuurders geverbaliseerd en waarschuwingen uitgeschreven werden voor technische tekortkomingen of ontbrekende boorddocumenten. Ook werden op verschillende locaties bemande snelheidscontroles gehouden. Hierbij werden 830 voertuigen gecontroleerd.
In het kader van de "Covid-19 maatregelen" werden er controles gehouden bij horecazaken evenals nachtwinkels. Eén uitbater die geen drager was van het verplichte mondmasker werd een boete van 750 euro opgelegd.
-----------------------

Aan de vestiging van Brantano langs de Maalse Steenweg in Brugge was het gisteren opnieuw urenlang aanschuiven om de winkel binnen te komen. De eerste klanten stonden al om 6.45 uur (!) voor de deur. De winkel opende pas om 10 uur.

Ondanks de stromende kritiek op de uitverkoop, gaan heel wat winkels van Brantano gewoon opnieuw open. Alles wordt er verkocht aan - 75 procent.

-------------------

Zoals we gisteren reeds melden stapt Aalter mee in het project van Veneco om zonnepanelen te plaatsen op gemeentelijke gebouwen. Dit zal het gemeentebestuur jaarlijks ruim 26 duizend euro besparen.

Het zonnepanelenproject is innovatief omdat het plaatsen van zonnepanelen wordt gebruikt als hefboom voor andere klimaatprojecten, die met het bespaarde budget worden uitgevoerd. Zo hoeft het gemeentebestuur geen investeringsbudget vrij te maken en kan het bestuur meteen een aantal andere waardevolle initiatieven opstarten, zoals asbestsaneringen.

--------------------

In de Hertsbergsestraat in Oostkamp werd een diefstal vastgesteld in een woning. Verschillende alcoholische dranken bleken verdwenen.

De feiten vonden ergens in de voorbije twee weken plaats. Volgens de politie Het Houtsche drongen de daders op ongekende wijze het huis binnen en namen ze enkele alcoholische dranken mee.

----------------------

De stad Brugge herziet haar belastingsreglement voor marktkramers. Ze moeten vanaf september tot eind dit jaar slechts de helft van de standrechten betalen.

Het gaat om marktkramers die op de openbare markten goederen verkopen. Een halvering is noodzakelijk om het aantal marktkramers voldoende op peil te houden, motiveert de stad Brugge.

----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws