Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 23 september 2020

gepost 4 years ago, op dinsdag, 22 september 2020 door Crew

350 studenten van het Europacollege in Brugge zitten momenteel in quarantaine na 22 positieve testen op Covid-19. Alle lessen van het Europacollege verlopen momenteel online. Wie met de besmette studenten in contact is gekomen, moet in isolatie in afwachting van een test. De andere jongeren mogen alleen hun kamer verlaten om boodschappen te doen. De Brugse politie zal hier streng op toezien en meteen optreden bij een overtreding.

----------------

De inwoners van Aalter krijgen deze week geen kermis, maar de zesde editie van Aalter Koerse gaat morgen, woensdag 23 september wel door.

De zesde editie van Aalter Koerse heeft start en aankomst opnieuw aan Café Rialto in de Brouwerijstraat. Om 16 uur start een LWU-wedstrijd voor de categorieën B en C. Om 17.30 uur wordt dan categorie A gereden.

Omdat er geen jaarmarkt is in Aalter, gaat de gewone wekelijkse woensdagmarkt op de parking Aard wel gewoon door in de voormiddag.

------------------------

De verenigingen van Maldegem zijn boos, omdat de gemeente de 242.000 euro die ze kreeg om het verenigingsleven te ondersteunen tijdens de coronacrisis niet gewoon verdeelt onder de verenigingen. Bij de sportclubs gaat het bijvoorbeeld om verliezen van de inkomsten van de cafetaria en minder sponsorinkomsten. Ook zorgen geannuleerde activiteiten, zoals bijvoorbeeld paasontbijten, eetfestijnen of optredens, bij zowat elke vereniging voor heel wat financiële gevolgen.”

-------------------------

Algemene bouwonderneming Vandenbussche NV uit Aalter heeft de award van ‘Best Managed Company 2020’ in ontvangst mogen nemen.

Het bouwbedrijf werd door een onafhankelijke jury erkend vanwege haar duidelijke strategie, uitgebreide expertise, inzet en financiële prestaties. Vandenbussche is een van de acht nieuwe laureaten die het kwaliteitslabel ontvangt.

----------------

In Drie Koningen in Beernem is gisterenochtend een 59-jarige fietser uit Aalter aangereden door een bestelwagen. De aanrijder zette na het ongeval gewoon zijn weg verder. Het ongeval gebeurde volgens de politie Het Houtsche even na 7.30 uur. Het slachtoffer reed met zijn fiets in de richting van de snelweg, toen een witte bestelwagen hem kruiste. De bestelwagen reed na het ongeval door. De politie spoort de bestuurder op.

-------------------

Vorige week behaalden vier agenten van de politiezone Meetjesland Centrum hun diploma voor het fietspatrouilleteam na het succesvol uitvoeren van verschillende proeven. De 4 agenten leerden onder andere arrestatietechnieken met de fiets en tactisch werken met de fiets. Ook kwamen verkeersbegeleiding en behendigheid in moeilijk te bereiken plaatsen aan bod. Op deze manier zijn ze “nog meer inzetbaar in het verkeer, als overlastploeg, bij toezicht op de markt en tijdens evenementen.”

--------------------

De traditionele scholenveldloop van Sint-Laureins wordt geschrapt door corona. In de plaats komt een scholenloopweek die coronaproof georganiseerd wordt.

De verschillende scholen komen dit jaar niet samen maar lopen in de scholenloop week elk hun eigen veldloop. De leerlingen nemen per graad deel aan de veldloop. Zo kan het jaarlijks loopfestijn toch plaatsvinden. Er worden dit jaar geen supporters toegelaten op de terreinen.

------------

Cercle Brugge heeft gisterenavond als laatste voetbalploeg in eerste klasse opnieuw supporters verwelkomd. Dat gebeurde met diverse maatregelen.

In het stadion waren zo’n 3.200 abonnees toegelaten voor de wedstrijd tegen STVV. Elke supporter kreeg een specifiek tijdslot waarin er samen met de bubbel aangemeld kon worden in het stadion. Cercle won met 3 - 0 tegen Sint-Truiden.

----------


  • Bron: Het Laatste Nieuws