Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 21 september 2021

gepost 3 years ago, op dinsdag, 21 september 2021 door Crew

In de Hoogstraat in Oedelem is zondagnacht een 26-jarige man uit Aalter levensgevaarlijk gewond geraakt bij een zwaar ongeval. De twintiger botste met zijn wagen tegen een boom en kwam pas honderd meter verder tot stilstand. De ravage was enorm. “Vermoedelijk speelde onaangepaste snelheid een rol.” De toestand van de jongeman was maandagnamiddag nog steeds kritiek.

------------------------

Het voorbije plantjesweekend van Kom op tegen Kanker heeft in Eeklo voor een record gezorgd. Er werden maar liefst 1.800 azalea’s verkocht. Een grote dank naar iedereen die een plantje kocht, maar vooral ook naar het team vrijwilligers die dit mogelijk maakte.

---------------------

De gemeente Maldegem heeft zes duurzame helden in de bloemetjes gezet. De helden zijn Maldegemse burgers, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving. Onder andere Basisschool De Driesprong viel in de prijzen voor een hele reeks initiatieven die ze neemt in kader van duurzaamheid. Alle helden vind je via www.duurzamegemeente.be

-------------------------

Er is een historisch studentenjaar van start gegaan in Brugge, want voor het eerst rondt de stad de kaap van de 10.000 hogeschoolstudenten. “Het is vooral belangrijk dat er in Brugge veel unieke opleidingen gebeuren die je nergens anders vindt”, zegt schepen Mathijs Goderis (Vooruit), die op termijn Kortrijk wil inhalen als grootste studentenstad van West-Vlaanderen.

-----------------------

Inwoners van het Meetjesland die nog niet gevaccineerd zijn, krijgen op zaterdag 25 september nog een ultieme kans. Het Meetjesland zit aan een sterke vaccinatiegraad van zowat 95 procent van de volwassenen, maar wil nog hoger gaan. In het vaccinatiecentrum Hoge Wal in Evergem liggen zaterdag duizend vaccins klaar van Johnson&Johnson. Het is aangeraden een afspraak te maken via het callcenter, maar dat is niet noodzakelijk.” Je kan het callcenter van Hoge Wal bellen op 02/713.87.00.

------------------------------

De politieke toekomst was wekenlang onzeker, maar Luc Vandevelde (SMS) blijft de burgemeester van Eeklo. In HLN kijkt hij terug op de politieke crisis. De burgemeester van Eeklo laat er zich ook uit naar de verwachtingen bij de nieuwe beleidsploeg.

-------------------------

De zevende editie van Aalter Koerse wordt niet gereden op woensdag 22 september, maar zal dit jaar uitzonderlijk plaatsvinden op zondag 26 september. De wielerwedstrijd werd verlegd, omdat er woensdag vaccinaties gepland staan in het vaccinatiecentrum van Aalter. De wegen in de buurt afsluiten, is dan ook geen optie.

Zondag 26 september gaat Aalter Koerse wel door.

--------------------------

De rommelmarkt van ’t Kaaiken in Eeklo heeft de kaap van 900 inschrijven gehaald. Er zijn wel nog bijna 400 standplaatsen vrij. De rommelmarkt van ’t Kaaiken in Eeklo wordt gehouden op zondag 3 oktober, tijdens het weekend van de Kaaifeesten. ‘De grootste rommelmarkt van Vlaanderen’ is altijd weken op voorhand uitverkocht, maar nu lukt dat wat moeilijker. Inschrijven kan nog altijd via www.kaaiken.be,

--------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws