Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 20 april 2021

gepost 3 weeks ago, op maandag, 19 april 2021 door Crew

De Brugse politie organiseerde op verschillende plaatsen een actie op parken en pleinen waarbij maar liefst 220 jongeren werden gecontroleerd. Er werden 37 PV’s opgesteld. Meer dan 15% van de gecontroleerde jongeren was in het bezit van drugs. Korpschef Dirk Van Nuffel ziet in Brugge een toename in het gebruik van verdovende middelen, nu ook zelfs van heroïne.

-------------

Psychologische hulp door de coronacrisis is meer dan nodig. Elke gemeente kreeg hiervoor een budget van de gemeenschap. Je hoort Gemeenteraadslid Ann Depoortere voor de partij Groen in Aalter: **** Iedereen die belt naar het OCMW van Aalter kan rekenen op psychologische hulp zegt schepen Luc De Meyer: *** De telefoonnummers van het OCMW vind je via de website van de gemeente Aalter.

----------------

Het dak van het oude gemeentehuis aan de kerk van Oostkamp ondergaat de komende maanden een grondige renovatie. De werken zullen normaal tot de zomervakantie duren. De diensten binnenin het gebouw blijven al die tijd bereikbaar. Het oude gemeentehuis van Oostkamp dateert van 1882 en onderging in 2010 een laatste grote renovatie.

---------------

Drukkerij Verstraete IML uit Maldegem schenkt 20 laptops aan het project AanZet. De laptops gaan naar kansarme gezinnen in de gemeente. Het project AanZet wil sinds vorig jaar in Maldegem mensen vinden om 300 kansarme kinderen in de gemeente financieel te ondersteunen. Ondertussen staat de teller op 180 kinderen die al geholpen worden.

-----------------

Agenten van de politiezone Meetjesland centrum hebben extra controles uitgevoerd in de parken van Eeklo op het naleven van de coronamaatregelen. Er werden geen ernstige inbreuken vastgesteld. De politie ging over tot extra controles na meldingen van bezorgde inwoners. Er werden wel twee pv’s opgesteld wegens overtreding van de avondklok.

----------------

De buurt rondom de Oostmolen in Aalter wil de open ruimte er behouden en ziet de 300 huizen liever niet komen. Burgemeester Pieter De Crem is niet onder de indruk: ***** Over de nieuwe verkaveling in Aalter hoor je gemeenteraadslid voor de partij groen: Mieke Schauvlieghe ******

-------------------------------

De oppositiepartij Groen in Brugge wil dat het stadsbestuur een regenboogbank installeert in het Minnewaterpark. Ze tonen hiermee aan dat Brugge een holebi- en transgendervriendelijke stad is. Het Minnewaterpark wordt volgend jaar heraangelegd en dat vindt Groen een goede gelegenheid om ook kleurrijke banken te plaatsen.

-----------

Eeklo organiseert op morgen, woensdag 21 april een coronaveilige versie van de jaarlijkse Buitenspeeldag. Dit jaar geen groot evenement aan het Sportpark, maar wel kleinschalig genieten in de eigen tuin of op een van de zeven speelpleintjes in de stad. Vanavond vind je een lijst met opdrachten en spelletjes op www.eeklo.be/buitenspeeldag. Allemaal dingen die je gemakkelijk thuis kan doen.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws