Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 2 november 2021

gepost 8 months ago, op maandag, 1 november 2021 door Crew

Sinds gisteren 1 november mag je niet meer binnen in een cafe of restaurant zonder je Covid Safe Ticket te tonen. Een maatregel die het groot aantal coronagevallen moet indijken. De horecacel van UNIZO Oost-Vlaanderen roept de horecabazen op om mee te werken. Tim Joiris van Horecacel Unizo Oost--Vlaanderen zei: als dit de maatregel is waarmee we kunnen open blijven, gaan we die volgen en vinden we die goed.

------------------------------

Op de N49 in Maldegem is maandagmiddag een dodelijk verkeersongeluk gebeurd. Een vrachtwagenchauffeur week plotseling van de rijbaan af toen hij de afslag richting Aalter wilde nemen. Het voertuig kwam tegen een boom terecht waarna de bestuurder uit zijn cabine werd geslingerd. De vrachtwagenchauffeur stierf te plaatse. Het zou gaan om een jongeman van Slowaakse nationaliteit. De bestuurder droeg op het moment van het ongeval geen veiligheidsgordel.

-------------------------------

De brandweerlui van de hulpverleningspost Kaprijke kenden een druk weekend. Er moesten heel wat wegen opgekuist worden. Samen met de collega’s uit Eeklo had de brandweer diverse uren nodig om de wegen opnieuw berijdbaar te maken.

--------------------------

Het afgelopen weekend van Gauthier Bonte, een negenjarige jongen die getroffen werd door leukemie, kon niet meer stuk. Gauthier uit Aalter zag zijn droom in vervulling gaan en opende in het bijzijn van burgemeester Pieter De Crem zijn eigen boy cave. Op vijfjarige leeftijd kreeg Gauthier de diagnose leukemie. In september kregen de ouders van de jongen het goede nieuws dat ze maar om de drie maanden meer op controle moeten.

-------------------------------

Een 80-jarige vrouw raakte levensgevaarlijk gewond op de expresweg Antwerpen-Kust ter hoogte van de Vakebuurtstraat in Maldegem nadat ze tegen een verkeersbord botste. De bejaarde vrouw werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Bij het ongeval waren verder geen andere wagens betrokken.” Bij aankomst van de hulpdiensten zou de vrouw tekenen hebben vertoond van een beroerte.

----------------------------

Bij een ongeval op de verkeerswisselaar E40/E403 in Brugge is maandagnamiddag één gewonde gevallen. De bestuurder ging op het natte wegdek in een bocht aan het slippen en knalde tegen de betonnen geleider.

Het slachtoffer kwam van de E403 en wilde de E40 richting Brussel oprijden. In de lange bocht verloor hij de controle over het stuur.

-------------------------------

Het Comité voor Initiatief Maldegem heeft er een geslaagde tweede editie van het Halloweenfestival opzitten. Maar liefst 1.357 deelnemers waagden zich aan het griezelige parcours. Aan de vooravond van de start probeerden enkele vandalen nog roet in het eten te gooien door een deel van het tentdak te vernielen, maar dankzij de steun van enkele Maldegemnaars verliep de tocht toch vlekkeloos. De editie dit jaar werd opgesmukt met drie dames op stelten verkleed als feeën met gestrekte vleugels.

----------------------------

De Vrije Basisschool Sint-Pieter in Oostkamp heeft een herfstmarkt georganiseerd om geld in te zamelen voor de heropbouw van de basisschool in Pepinster. Elke klas ging aan het knutselen, koken, timmeren en tekenen. Het resultaat was een heuse herfstmarkt met 22 kraampjes. Door de actie kan een mooi bedrag van 2.350 euro naar Wallonië worden gestuurd.

------------------------------  • Bron: Het Laatste Nieuws