Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 2 maart 2021

gepost 3 years ago, op dinsdag, 2 maart 2021 door Crew

Boetes dreigen, maar een cafébaas vlak over de grens is vastbesloten om zijn terras open te gooien. Marco IJben uit het Zeeuws-Vlaamse Aardenburg - op zo’n 13 minuutjes rijden van Maldegem - wil een duidelijk signaal geven. Mensen die langskomen op het terras van Het Kleine Café krijgen de drank gratis. Vanwege de coronapandemie zijn de Nederlandse cafés en restaurants op overheidsbevel sinds 19 oktober 2020 verplicht gesloten, enkele dagen nadat de horeca in ons land hetzelfde moest doen.

-----------------------

In de achterhaven van Zeebrugge is maandag rond 18 uur een autotransport aangereden door een goederentrein. De materiële schade is groot. Een truck met oplegger, die geladen was met bestelwagens, was al deels de overweg gepasseerd toen hij aangereden werd door een goederentrein die richting Brugge reed. De oplegger werd enkele meters meegesleurd en een drietal lichte vrachtwagens viel naar beneden en werd deels verpletterd.

---------------

In de Albrecht Rodenbachstraat in Oostkamp is een 25-jarige fietser gewond geraakt. De man werd aangereden door een wagen die geen voorrang verleende op een rotonde. Het kwam tot een aanrijding, waarbij de fietser lichtgewond geraakte.

--------------

Sinds gisteren mogen de niet-medische contactberoepen weer aan de slag. Je kan dus weer je nagels laten lakken, je wenkbrauwen epileren of een tatoeage laten zetten.

Op de Markt van Aalter is een nieuwe tattoo- en piercingstudio geopend. Door corona werd de opening maanden uitgesteld. Natuurlijk gebeurt alles coronaproof en volgens de strengste veiligheidsmaatregelen. Hygiëne en goed ontsmetten is altijd al belangrijk geweest bij tattoos en piercings.

------------

De coronacrisis hakt er stevig in bij de armste Brugse gezinnen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het OCMW en Kind & Gezin. In één jaar is het aantal mensen dat een leefloon krijgt met 17 procent gestegen. Er kloppen ook steeds meer studenten aan bij het OCMW en nu al één op de zeven Brugse kinderen wordt geboren in een kansarm gezin. De stad pakt daarom uit met het ‘Brugs Menswaardig Inkomen’. In het kader van het sociaal relanceplan is daar geld voor uitgetrokken, zo'n half miljoen euro.

------------------------

In de haven van Zeebrugge zijn maandag opnieuw acht transmigranten uit een container gered. “Uit de noodoproep konden havenarbeiders afleiden dat twee mensen bijna bewusteloos waren. Het is al de vierde keer in een tweetal weken dat er in Zeebrugge dergelijke reddingsactie opgezet worden.

----------------

In de Knesselarestraat in Beernem zijn twee wielertoeristen ten val gekomen. Eén van hen raakte volgens de politie Het Houtsche gewond. De mannen waren op weg met enkele andere wielrenners. Ter hoogte van het kruispunt met de Nieuwenhovestraat reed een van hen in het achterwiel van zijn voorligger. De man kwam ten val, waardoor ook zijn achterligger tegen het asfalt smakte.

---------------

Netwerk Brandweer en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) hebben de cijfers bekend gemaakt over het aantal interventies voor de hulpverleningszone Meetjesland. De zone kreeg gemiddeld 24 oproepen per dag binnen en moest in 2020 vooral wespennesten verdelgen. Tijdens het afgelopen jaar kreeg de hulpverleningsdienst 8.815 meldingen, wat neerkomt op 24 oproepen per dag.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws