Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 18 mei 2021

gepost 3 years ago, op maandag, 17 mei 2021 door Crew

De vrijwilligers van Jeugdcentrum Kadans, zagen het helemaal zitten om een nieuwe editie te organiseren van ’t parK, dit achter Villa Snoeck. De gemeente Aalter verbiedt echter alle pop-up horeca zaken. Je hoort over dat verbod Robbe Castelein van Kadans: **** Kadans wil een plek voor jongeren zijn, zegt Robbe Castelein een alternatief is er niet, *****

----------------

De gemeente Maldegem wijzigt in het personeelsbestand de statuten van het personeel van statutair naar contractueel. Je hoort over de wijziging van de arbeidsvoorwaarden de burgemeester van Maldegem Bart Van Hulle: *** Nieuwe jongere personeelsleden die werken voor de gemeente Maldegem zijn er niet meer op uit om een vaste benoeming te verkrijgen, horen we nog van de Burgemeester: ***

--------------------

Tegen het einde van de zomer komt er aan de Spoorweglaan in Aalter een nieuwe fietsenstalling voor de pendelaars. De nieuwe fietsenstalling zal niet alleen voor meer comfort zorgen, maar wordt ook veiliger voor de gebruikers. De fietsenstallingen aan het station van Aalter zijn altijd een hotspot, die door de politie extra in de gaten gehouden wordt.

-----------------------

Na vijf maanden werken is het kruispunt van de Scheepsdalelaan met de Leopold I- en Leopold II-laan in Brugge opnieuw open voor verkeer. Op het kruispunt gebeurden in het verleden heel wat ongevallen met voertuigen die insloegen en fietsers die rechtdoor reden. Met de aanpassingen is dat nu verleden tijd en is het kruispunt volledig ‘conflictvrij’ gemaakt. Fietsers en voetgangers krijgen samen groen, terwijl het autoverkeer op dat moment rood licht krijgt.

---------------------

Vaccinatiecentrum Sanapolis in Sijsele maakt zich op voor de voorlopig drukste week sinds de opening. Er worden deze week 4.500 vaccins toegediend aan de inwoners van Eeklo, Maldegem, Sint-Laureins en Damme. Er worden 2.000 van Pfizer en 2.500 van AstraZeneca gezet. Het vaccinatiecentrum in het oud-ziekenhuis van Sijsele is voor het eerst ook zes dagen op zeven open.

----------------

Eeklo stapt in het burgerproject Straatvinken, en zoekt inwoners die op donderdag 20 mei auto’s willen tellen in hun straat. Voor dit mobiliteitsonderzoek vinken inwoners gedurende één uur in hun straat het aantal verkeer-gebruikers af. De telresultaten geven de wetenschappers van de Universiteit Antwerpen en Leuven een goed beeld van de verkeersleefbaarheid in de stad. Wie wil deelnemen, kan inschrijven op www.straatvinken.be.

----------------

Gemeenteraadslid in Eeklo Michel De Sutter wil dat mensen nadenken over hun mobiliteit. De autoloze zondag verplicht mensen om even stil te staan en op zoek te gaan naar een ander vervoermiddel. Daarom vraagt gemeenteraadslid Michel De Sutter aan het stadsbestuur om in september een autoloze zondag te organiseren: **** Schepen Christophe De Waele is voorstander van een autoloze zondag in Eeklo: ****

-------------------

KV Eendracht Aalter wil in september starten met een voetbalploeg voor jongeren met een beperking. Naast de nieuwe G-ploeg hebben ze bij Eendracht Aalter ook in de andere jeugdploegen nog plaats voor nieuw talent.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws