Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 17 november 2020

gepost 2 weeks ago, op maandag, 16 november 2020 door Crew

De politiezone en het gemeentebestuur Aalter zien de laatste tijd steeds meer aangiftes binnenlopen over ‘phishing’, of online oplichting. Er wordt gevraagd waakzaam te zijn. De daders gebruiken alle mogelijke middelen: e-mail, WhatsApp, telefoon of sms. Het doel is om te ‘hengelen’ naar gevoelige gegevens, zoals persoonlijke informatie, wachtwoorden en bank- of kredietkaartgegevens. Eens de dader die gegevens heeft buitgemaakt, krijgt hij vrij spel om toegang te krijgen tot belangrijke accounts van het slachtoffer en zijn geld of identiteit te stelen.

----------

Langs de Loppemstestraat in Zedelgem is gisterenochtend een 17-jarig meisje ten val gekomen met haar bromfiets. Dat gebeurde even voor 8 uur toen ze een fietser probeerde in te halen. De tiener kreeg ter plaatse de nodige verzorging en werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere controle.

---------------

In de Torhoutsestraat in Ruddervoorde is gisteren rond 13.30 uur brand ontstaan in de schouw van een huis. De brandweer kwam ter plaatse voor het blussen van de schouwbrand. Wellicht is roetophoping de oorzaak van de schouwbrand. Tijdens de interventie was de Torhoutsestraat in Ruddervoorde gedeeltelijk afgesloten voor het autoverkeer.

-------------

Leerlingen van het vijfde en zesde middelbaar van de Maricolen in Maldegem hebben een muzikale videoclip gemaakt, met een zwarte Sinterklaas in de hoofdrol. De leerlingen willen tonen dat er een Sinterklaas moet zijn voor elk kind. Huidskleur en de plaats op de sociale ladder mogen geen rol spelen.

-----------------

Het AZ Sint-Lucas in Brugge beschikt over een maaltijdsaladerobot. Dat is een primeur in de Benelux. De firma DV Fresh uit Pittem voorziet met deze robot elk uur van de dag toegang tot gezonde voeding en dit op een veilige manier. Het concept werd ontwikkeld in Silicon Valley. DV Fresh zal dit in de komende maanden verder uitrollen in ziekenhuizen zowel in België als in het buitenland.

-------------

De stad Eeklo heeft nog maar eens een nieuw dossier klaar voor de verbouwing van het Cultuurcentrum De Herbakker. Het plan van het vorige stadsbestuur werd niet goedgekeurd, er werd bekeken waar kon bespaard worden, en nu ligt een nieuwe studie van 2,4 miljoen euro op tafel. Opvallendste verschil is dat het Cultuurcafé niet uitgebreid wordt. De oppositiepartijen in Eeklo: CD&V en N-VA zijn ontgoocheld in de nieuwe plannen van De Herbakker.

--------------

Een appartement in de Baliestraat in Brugge is onbewoonbaar na een brand in de slaapkamer. De schade is aanzienlijk. Het vuur ontstond gisteren tijdens de vooravond omstreeks 17.15 uur op de eerste verdieping van een appartementsgebouw. Een tiental bewoners van de andere appartementen konden, dankzij het in werking treden van het automatisch brandalarm, tijdig hun woning verlaten. De oorzaak van de brand is momenteel nog niet duidelijk. Niemand raakte gewond.

--------------

Vinnie Cuyt uit Evergem stelt zich kandidaat voor de Vlaamse Jeugdraad, als enige kandidaat in het Meetjesland. De Vlaamse Jeugdraad is de officiële adviesraad voor de Vlaamse regering, voor alles wat te maken heeft met kinderen, jongeren en jeugdwerk. Jongeren tussen 12 en 30 jaar kunnen stemmen, en dat nog enkel deze week via www.vlaamsejeugdraad.be.

----------------

Deze week worden op de terreinen van 14 scholen in het Meetjesland toekomstbomen geplant, die 100 jaar oud kunnen worden. Natuurpunt en Partners Meetjesland gaf alle scholen de kans om in te tekenen. Zeventien toekomstbomen krijgen deze maand een plekje op Meetjeslandse bodem, waarvan veertien op scholen in Aalter, Nevele, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Lievegem en Zelzate.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws