Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 16 november 2021

gepost 3 weeks ago, op dinsdag, 16 november 2021 door Crew

West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé is bereid om indien nodig strengere maatregelen te nemen dan het Overlegcomité. De gouverneur wil onder meer massa-evenementen vermijden en pleit ook voor een mondmaskerplicht voor alle binnenruimtes. West-Vlaanderen heeft momenteel de sterkst stijgende coronacijfers en zal vermoedelijk coronapatiënten moeten overplaatsen naar ziekenhuizen in andere provincies.

------------------------

De gemeente Aalter gaat de Reinaertzaal in Ursel kopen en slopen. In de plaats wordt een nieuwbouw voorzien. De Reinaertzaal ligt schuin tegenover het rusthuis en de school in Onderdale in Ursel, en is eigendom van de kerkfabriek. De zaal staat momenteel leeg. Eerst zou er een grondige verbouwing komen, maar de gemeente Aalter kiest nu toch voor een nieuwbouwproject.

----------------------------------

Wie in Brugge tijdelijk geen dak boven het hoofd heeft, kan nu weer terecht in de nachtopvang tot en met maart. Er zijn achttien bedden beschikbaar in de Havenstraat. Als dat niet voldoende blijkt, springen dit jaar ook twee hotels en twee hostels in de bres. Een bed reserveren kan op het gratis nummer 0800/200.09, telkens van 11 tot 16 uur.

----------------------------

Eeklo wil werk maken van de bouw van een nieuwe verblijfsaccommodatie voor sportgroepen. Eeklo heeft aan het oude afgebroken zwembad jarenlang een zogenaamd Sporthome gehad, waar sportgroepen konden logeren voor een sportieve vakantie. Eeklo wil nu ook inzetten op een modern sporthotel, of een soort jeugdherberg voor sportgroepen.

-------------------------

Aalter krijgt dit jaar geen Kerstdorp en ook geen Café Kiosk op het einde van december. De middenstand werkt wel aan een kerstshopping. Het is al van 2019 geleden dat er rond de kiosk op de Markt van Aalter nog iets gezelligs te beleven was met de feestdagen. Vorig jaar kon niets doorgaan door corona, en ook dit jaar ziet het ernaar uit dat de Markt van Aalter tijdens de feestperiode leeg zal blijven.

------------------------

Het dossier voor het schrappen van de reservatiestrook van het Schipdonkkanaal in onder andere Zomergem, Maldegem, Eeklo en Nevele ligt weer op tafel. Tom Boute uit Lievegem woont langs het Schipdonkkanaal en dient een officieel verzoekschrift in. Vlaams parlementslid Mieke Schauvliege (Groen) uit Aalter dient op haar beurt een resolutie in.

----------------------------------

In basisschool De Tandem en leefschool Het Droomschip in Eeklo waren drie Spaanse leerkrachten te gast. Het gaat om Spaanse leerkrachten uit de buurt van Segovia. De school wil op deze manier letterlijk haar grenzen verleggen, en de kinderen en leerkrachten op weg zetten naar echt Europees burgerschap. Er werd hiervoor samengewerkt in een tweejarig Erasmus+ project rond de duurzame ontwikkelingsdoelen.

--------------------------

Vanaf dinsdag 16 november wordt gewerkt aan de nutsleidingen in het Vossenhol in Maldegem. De werken duren tot maart volgend jaar. Er wordt ook nieuwe, moderne en dimbare ledverlichting geplaatst.

-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws