Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 16 februari 2021

gepost 7 months ago, op dinsdag, 16 februari 2021 door Crew

Het bedrijf Igepa Belux uit Aalter wordt meerderheidsaandeelhouder van het bedrijf Cuthings uit Zonhoven in Limburg. Het bedrijf maakt onder andere douchepanelen uit PVC-platen voor de hotelsector, snijd verpakkingen op maat in karton en maakt onderdelen voor drones.

------------------

De stad Brugge koopt voor 2,4 miljoen euro een administratief gebouw en garagestelplaats aan de Boninvest. Daar slaat de federale overheidsdienst Justitie nog altijd in beslag genomen voertuigen op. Met de aankoop van het gebouw ziet de stad Brugge dit als een historische kans om de Vesten in ere te herstellen. Het oude gebouw wordt op termijn gesloopt.

----------

Deze week wordt hinder verwacht in de Waleweg in Adegem bij Maldegem. Een externe aannemer moet er bomen rooien. Ook een deel van het Broekel-ken, tussen de Waleweg en Canadezenlaan, wordt dan enkele uren afgesloten. In het najaar wordt een heraanplant voorzien. Tijdens de werken is geen doorgaand verkeer mogelijk langs de Waleweg in Adegem.

------------------

Brugge zal voortaan met de firma City Parking zorgen voor de controle van het betalend parkeren. Het contract met de vorige firma, liep ten einde en de stad koos na een overheidsopdracht voor een nieuwe partner. De controleurs zal je herkennen aan de wit-zwarte elektrische scooters, die zo goed als geluidloos zijn. City Parking doet ook al controle in verscheidene andere gemeenten.

----------------

Derde provincialer Voetbalploeg Daring Maria-Aalter heeft een nieuwe speler: Ode Thompson. Ode is ex-profvoetballer van clubs als AA Gent, Harelbeke, Anderlecht of Westerlo. Thompson heeft in ieder geval présence en in het verleden vond hij toch vlot de weg naar doel. Ook speler Nourredine El Malqui vond de weg naar Daring Maria-Aalter.

------------------

Aalter opent een callcenter waar de inwoners terecht zullen kunnen met al hun vragen over de vaccinaties. Inwoners van Aalter kunnen bellen naar 09/325.74.75. Daarnaast kan je alle vragen ook stellen via het mailadres [email protected]

----------------------

De politie van Brugge is maandagochtend samen met ontmijningsdienst DOVO opgeroepen, nadat er bij renovatiewerken een voorwerp is aangetroffen dat een op springtuig leek. De werken waren bezig in een woning langs ‘t Bilkske. De ontmijningsdienst deed een controle, maar uiteindelijk bleek er van een echt springtuig geen sprake te zijn. Gevaar was er dan ook niet.

-----------------

Om hun hoofdsponsor café De Zoete Inval in Hansbeke (Deinze) te steunen in coronatijden, organiseert de voetbalclub The Red White Boys & Girls uit Aalter een inzamelactie. Er is nog steeds geen vooruitzicht op een heropening voor de horeca maar de rekeningen blijven wel doorlopen.

------------------------

De Prijs voor Cultuurverdienste in Eeklo wordt op zondag 21 februari voor de 25ste keer uitgereikt, en dat moet voor het eerst digitaal gebeuren. De drie genomineerden zijn Peter De Zutter, Jan Martens en de Grijze Geuzen.

--------------------

Bij tweedeprovincialer FCE Meetjesland haalde de 28 jarige Jens De Decker als debuterend T1 vijf op vijftien. De Decker ziet het afgebroken seizoen als een goede generale repetitie voor het seizoen 2021-2022 bij FCE Meetjesland

-------------------

Langs de N31 Expresweg in Brugge voert een aannemer in opdracht van Wegen en Verkeer hakhoutbeheer uit naast de N31 Expresweg. De bomen worden afgezaagd op een tiental centimeter boven de grond. Het hakhoutbeheer kan tijdelijk geluids- en verkeershinder veroorzaken. Regelmatig zal één rijstrook van de Expresweg in Brugge ingenomen worden.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws