Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws 4 december 2020

gepost 3 years ago, op vrijdag, 4 december 2020 door Crew

De leerlingen en leerkrachten van College ten Doorn in Eeklo nemen op deze 4 december afscheid van leerkracht Marieke van Parys. Ze werd amper 29. Marieke Van Parys was leerkracht Engels en PAV in de BSO-school en op de schoolhoeve van College ten Doorn. Ze overleed vorig weekend, wat een schokgolf door de hele school veroorzaakte. Ondanks de start van de examens en het feit dat de uitvaart door corona in beperkte kring moet georganiseerd worden, zullen de leerlingen en collega’s van Marieke de livestream van de uitvaart op school kunnen volgen.

-------------------

Langs de Blankenbergse Steenweg in Brugge is donderdagavond omstreeks 20.30 uur een schouwbrand ontstaan in een rijhuis. De bewoners belden de hulpdiensten toen de houtkachel hevig begon te roken. De brandweer kon met een drukvat de smeulende isolatie blussen. Schade binnen in het huis was er niet, enkel de isolatie rond de afvoerpijp liep wat schade op. Na 20 minuten was de situatie genormaliseerd.

--------------

Weerman Geert Naessens die in Ursel woont heeft 601 weerspreuken in zijn boek Weerzeggerij gebunddeld. “Geen droge opsomming, maar een zoektocht naar de verhalen en volkswijsheden achter de spreuken. Een spreuk die in het Boek van Geert Naessens staat is “Brengt Sinterklaas ijs, dan brengt kerstdag regen”

-------------------------

Normaal klinken inwoners van Oostkamp samen met het gemeentebestuur op het nieuwe jaar, maar door de coronacrisis kan dit in 2021 niet plaatsvinden. De gemeente organiseert op 3 januari de ‘Grootste nieuwjaarsdrink’. Inwoners van Oostkamp worden uitgenodigd om, met de nodige feestkledij aan, op zondag 3 januari vanaf 11 uur een aperitief te nuttigen in hun tuin, voortuin of op het voetpad voor hun woning in Oostkamp.

-----------------------

Carl Decaluwé, de gouverneur van West-Vlaanderen, wil een preventieve risicoanalyse krijgen van alle gemeentelijke activiteiten die mogelijk een grotere volkstoeloop kunnen veroorzaken. Dat vraagt hij na de massa volk die vorig weekend Wintergloed in Brugge kwam bezoeken. Ook LightArt in Knokke wordt in het oog gehouden. Deze avond en morgen is er geen Wintergloed in Brugge om grote drukte te vermijden

-----------------

De organisatoren van het Herbakkersfestival in Eeklo hebben een sprankeltje hoop, nu ons land start vanaf 5 januari met vaccineren; Het Herbakkersfestival is eigenlijk maar rendabel met volle pleinen en veel bezoekers zeggen de organisatoren. De vraag is of de vaccinaties er snel genoeg zullen zijn tegen de zomer.

-------------------

Fotografe Kaat Bonte uit Aalter heeft aan haar fotostudio een kersthuisje gebouwd, waar klanten leuke selfies kunnen nemen. Zelf mag ze geen fotoshoots doen door corona. Alle geplande kerstshoots zijn geannuleerd, dus ging Kaat Bonte op zoek naar een alternatief. Voor de realisatie van de chalet werkte Kaat Bonte bewust alleen met Aalterse ondernemers. Van De Walle Projects hielp bij de bouw van de chalet en Frederik Janssen van FJ Interior Design tekende voor de inrichting.

---------------------

Koningin Mathilde heeft donderdag een bezoek gebracht aan De Zande in Beernem, waar meisjes op beslissing van de jeugdrechter werden geplaatst. Ze ging er niet alleen in gesprek met begeleiders en verantwoordelijken, maar ook met meisjes die er verblijven. “Dat de koningin naar hun verhalen luisterde, gaf hen moed. Zo voelen ze toch dat ze meetellen.” “De koningin was heel begaan met de jongeren die verblijven in jeugdinstelling De Zande in Beernem.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws