gepost 7 years ago, op maandag, 9 januari 2017 door Wim Van Geert

Drones, ze zijn niet meer weg te denken. Tof speelgoed voor de ene, voor bedrijven en hulpdiensten een onmisbaar hulpmiddel. Misschien lag er eentje voor jou on

Nu dinsdag 31 januari zijn Elwin Van Herck en Tom De Jaeger te gast bij Dirk. Elwin is zaakvoerder van Noordzee Drones, het eerste en grootste opleidingscentrum voor dronepiloten in Vlaanderen. Daarnaast is hij ook expert voor het kabinet van Minister Bellot en woordvoerder/ondervoorzitter van de Belgische Dronefederatie BeAUS.

Tom De Jaeger is gespecialiseerd in het implementeren van drones bij de hulpdiensten en de opleiding ervan. Tom is zaakvoerder van Tersec die reeds heel wat jaren leverancier is voor federale politie, lokale politie, brandweer & MUG diensten ( zoals MUG heli Brugge, MUG heli Bra sur Lienne ).

Eind vorige zomer werden door Noordzee drones & Tersec op vraag van de gouverneur van West-Vlaanderen drones ingezet bij een grote reddings- en communicatie oefening op het strand van Knokke.

Drones werden ingezet voor het lokaliseren van drenkelingen op het water en de beelden werden in realtime doorgestuurd naar HC112 Brugge alsook naar de commandowagens van politie- en brandweer.

Alles wat je moet weten over drones en de wetgeving hierover hoor je nu donderdag tussen 17u en 19u bij Dirk op KIX in Filezweet.


  • Bron: Eigen redactie